Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Pegasystems BV
Software-ontwikkeling
Pega Smart Investigate

Pega Smart Investigate helpt banken bij overstap naar ISO 20022

Betere compliance, efficiëntie en klantbeleving

27 oktober 2021
Door: Pegasystems BV, partner

Betere compliance, efficiëntie en klantbeleving

Pegasystems Inc. heeft verbeteringen aangebracht aan Pega Smart Investigate™ ter ondersteuning van de ISO 20022-standaard die bepalend is voor de uitwisseling van betalingsgegevens tussen financiële instellingen. Banken worstelen met de implementatie van deze wereldwijde standaard vóór de SWIFT-acceptatiedatum van 2022 en de migratiedeadline van 2025. De ISO 20022-conforme software voor betalingsuitzonderingen van Pega helpt bij een soepele overgang naar de nieuwe standaard en ondersteunt toekomstbestendig bankieren.

ISO 20022 maakt gebruik van een gemeenschappelijke open taal, waardoor banken betalingsgegevens makkelijker kunnen communiceren en namens hun klanten betalingsuitzonderingen kunnen verwerken en oplossen. Momenteel worden de onderliggende gegevens die nodig zijn om uitzonderingen te verwerken vaak separaat verzonden - in e-mail, gratis SWIFT-indeling of andere ongestructureerde formats. Dit zorgt voor vertraging van zowel de transactie zelf als van de verwerking van de betalingsuitzonderingen.

Met de verbeteringen van Pega Smart Investigate zijn ISO 20022-berichten eenvoudig op te nemen in de workflows. Zo kunnen organisaties gegevens tussen inkomende en uitgaande communicatieformats verwerken. Pega Smart Investigate ISO 20022 en SWIFT CBPR+ zijn kant en klaar te implementeren, maar het is ook mogelijk om een aanpassing te doen naar een specifiek ISO 20022-berichtmodel voor lokale standaarden.

Synchronisatie met de nieuwste SWIFT-standaarden die meerdere financiële berichtgeving ondersteunt, zorgt ervoor dat banken moeiteloos tussen berichttype (MT) en ISO-berichtformats kunnen werken zonder hun workflow te verstoren.

Meer dan 25 van 's werelds grootste wereldwijde financiële instellingen gebruiken het Pega Smart Investigate casemanagementsysteem voor hun betalingsuitzonderingen. Het biedt al bijna 20 jaar casemanagement, procesautomatisering en geïntegreerde ondersteuning voor SWIFT-initiatieven, waaronder MT/FIN, SWIFTNet, ISO, CBPR+, gpi en gpi case resolution (gCase). De schaalbare oplossing verwerkt uitzonderingen op alle betalingstransacties door de processen tussen afdelingen te automatiseren voor bankoverschrijvingen, buitenlandse valutaverschillen en waardepapieren.

"Nu de deadline om aan de ISO 20022-standaard te voldoen snel dichterbij komt en meer aanbieders van betalingssystemen hun migratieplannen aankondigen, is het nu tijd om te handelen", aldus Marc Andrews, vice president financial services bij Pegasystems. "Pega helpt bij een soepele overgang en komt met toekomstbestendige initiatieven ten aanzien van nieuwe standaarden om het proces en de kwaliteit van de bankervaring van klanten te verbeteren.”

Reactie toevoegen