Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Pegasystems BV
Branche
Pega neemt leverancier van process mining software Everflow

Pega neemt leverancier van process mining software Everflow over

Meest complete oplossing voor hyperautomatisering

31 mei 2022
Door: Pegasystems BV, partner

Meest complete oplossing voor hyperautomatisering

Tijdens het jaarlijkse  PegaWorld® iNspire is de overname bekendgemaakt van Everflow, een innovatief process mining-softwarebedrijf uit Brazilië. Met de intuïtieve software van Everflow kunnen Pega-klanten verborgen procesinefficiënties die operationele prestaties bemoeilijken, opsporen en direct repareren. In combinatie met Pega’s AI-gestuurde decisioning- en workflowautomatiseringssoftware beschikt Pega dankzij deze overname over de meest complete oplossing voor hyperautomatisering.

Business complexiteit blijft toenemen en hierdoor wordt process mining steeds meer gezien als een cruciale tool voor het stroomlijnen van voortdurend uitbreidende en inconsistente processen. Inefficiënties in processen gaan ten koste van de productiviteit van medewerkers en dat is uiteindelijk schadelijk voor de algehele bedrijfsprestaties. Toch wordt de optimale inzet van process mining vaak belemmert door twee factoren. Ten eerste zijn de meeste process mining-tools moeilijk in gebruik zodat eigenlijk alleen technische business consultants ermee uit de voeten kunnen. Ten tweede kan process mining op zichzelf geen problemen oplossen. Het stelt alleen vast waar binnen een proces de problemen zich voordoen en doet vervolgens een voorstel voor mogelijke oplossingen.

De process mining oplossing van Everflow is eenvoudig in gebruik en geschikt om klant- en medewerker gerelateerde processen te analyseren en optimaliseren. Gebruikers kunnen hun processen automatisch modelleren op basis van organisatorische activiteitenlogboeken.

Vervolgens analyseert de software waar in het traject deze processen zijn afgebroken en stelt een betere alternatieve aanpak voor. Als voorbeeld kan men met behulp van Everflow vaststellen of klanten de mobiele app verlaten als zij te veel stappen en clicks moeten doorlopen om een transactie af te ronden. Of een leidinggevende binnen een verzekeringsorganisatie kan zien of zich knelpunten voordoen in het interne goedkeuringsproces van een aanvraag waardoor deze vertraging oploopt.

De kracht van de oplossing van Everflow komt echt tot uiting in combinatie met Pega's platform voor AI-gestuurde decisioning en workflow-automatisering. Wanneer geïntegreerd, helpt de oplossing Pega-klanten hun processen in de hele onderneming continu te monitoren en ook problemen of afwijkingen te identificeren op het moment dat ze zich voordoen, en deze zelfs direct op te lossen. Dit tilt process mining een niveau hoger dan statische modellering en levert realtime procesoptimalisatie op. Bovendien kan echte hyperautomatisering organisatiebreed worden ingezet om operationele prestaties en klantervaringen te verbeteren.

“De overname van Everflow brengt ons in de positie dat we als Pega de belofte van hyperautomatisering kunnen inlossen”, zegt Alan Trefler, oprichter en CEO bij Pega. “In combinatie met ons intelligente low-code platform, helpt Everflow inefficiënties in bedrijfsprocessen volledig uit te bannen, zelfs in grote en complexe organisaties. Digitale transformatie stopt nooit. De krachtige combinatie van deze twee softwareoplossingen maakt constante verbetering mogelijk, in een tijd van voortdurende verandering.”

“De Everflow-oplossingen zijn ontwikkeld om de kracht van process mining toegankelijk én bruikbaar te maken voor iedereen,” stelt Kleber Stroeh, voormalig CEO Everflow en nu vice president, product mining, Pega. “Dit gedachtengoed past perfect bij Pega’s missie om de complexiteit binnen organisaties te doorbreken door tools voor iedereen beschikbaar te maken, zodat organisaties op maximale kracht kunnen draaien.”

De nieuwe process mining-mogelijkheden zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar beperkt beschikbaar voor Pega-klanten en komen begin volgend jaar algemeen beschikbaar. De functionaliteiten zijn een uitbreiding op Pega Process AI™ – een reeks Pega Platform™ mogelijkheden waarmee organisaties in realtime hun business en klant operations kunnen optimaliseren. 

Achtergrondinformatie:

Reactie toevoegen