Management

Dit is een bijdrage van Paessler
Infrastructuur
students

Systeembeheer op afstand? Zo doet The Student Hotel het

Vanuit het hoofkantoor én vanuit huis monitort het IT-team van The Student Hotel alle vestigingen in binnen- en buitenland

29 oktober 2020
Door: Paessler, partner

Vanuit het hoofkantoor én vanuit huis monitort het IT-team van The Student Hotel alle vestigingen in binnen- en buitenland

Met de implementatie van PRTG heeft The Student Hotel (TSH) realtime inzicht in de beschikbaarheid en capaciteit van systemen en applicaties. Henk Jan Boer, Director IT Infrastructure and Support bij TSH, koos voor PRTG omdat het past bij de groei en ambities van het bedrijf. De schaalbare, flexibele en betaalbare software zorgt er nu voor dat de systemen van TSH realtime worden gemonitord, zowel op kantoor als vanuit huis.  

Gebruiksvriendelijk en schaalbaar
Dennie Zaad van DZ Technologies, die tot voor kort als systeembeheerder met een focus op CCTV en AV bij TSH werkte, was verantwoordelijk voor de implementatie van PRTG. Dennie had al eerder met PRTG gewerkt en is fan van de software: “PRTG biedt een totaalpakket voor monitoring. Ik heb ook andere monitoringsoftware uitgeprobeerd, maar PRTG is veruit het gebruiksvriendelijkst. Voor TSH hebben we een XL1-licentie gekozen, omdat we de komende jaren willen uitbreiden naar veel meer locaties en PRTG gemakkelijk meegroeit met ons bedrijf. Ik heb PRTG zonder training of hulp van een partner geïmplementeerd en dat ging goed.”

Monitoren op afstand
Ieder hotel in Europa heeft een eigen probe geïnstalleerd en houdt de infrastructuur in de gaten middels een eigen dashboard. Het IT-team in Amsterdam heeft een dashboard waarop ze alle hotels tegelijkertijd monitoren. Zo kunnen ze in één oogopslag zien of alle servers, gateways en switches werken. PRTG monitort ook CCTV, de temperatuur in kamers en de kiosken waarmee gasten zelf kunnen inchecken. Dennie legt uit: “In Berlijn hebben we twee kiosken waar onze gasten digitaal inchecken met hun paspoort en naam. We hebben daar ook een receptioniste, maar voor een vlotte doorstroming moeten die apparaten altijd werken. PRTG controleert daarom 24/7 of de kiosken het nog doen en online zijn. Als dat niet het geval is, zien we dat niet alleen in Berlijn, maar ook op het hoofdkantoor en vanuit huis via desktop, iPad en de PRTG app. Thuiswerken is met PRTG geen enkel probleem.”

24/7 Netflix & Chill
Veel gasten van TSH zijn relatief jong en stellen hoge eisen aan de internetverbinding. Ze willen zonder problemen 24/7 online kunnen zijn voor hoorcolleges, meetings, studiemateriaal en Netflix & Chill. Problemen met het netwerk moeten dus altijd worden voorkomen. Dennie geeft een voorbeeld: “Vanuit Amsterdam zagen we ’s ochtends ineens dat in een van onze hotels een heel netwerk niet gevonden werd. We hebben toen direct contact gezocht met de locatie. Het issue was binnen anderhalf uur opgelost en de eindgebruikers hebben er niets van gemerkt. Zonder PRTG hadden we dit niet op tijd gezien.”

Reactie toevoegen