Loopbaan

Dit is een bijdrage van Paessler
Carriere
Paessler Jorick Brouwer

Nieuwe baan in Corona-tijd: Channel Program Manager Jorick Brouwer

‘Ik kijk er naar uit om mijn collega’s in het echt te ontmoeten.’

8 juli 2020
Door: Paessler, partner

‘Ik kijk er naar uit om mijn collega’s in het echt te ontmoeten.’

Beginnen aan een nieuwe baan is altijd spannend, maar helemaal in deze uitzonderlijke tijd. De afgelopen maanden stond alles in het teken van het bestrijden van het COVID-19 virus en alles ging ‘anders’ dan normaal. Hoe is het om in tijden van Corona te starten met een nieuwe baan in de IT? Jorick Brouwer van Paessler AG vertelt.

Heb je in Corona-tijd gesolliciteerd of was je net voor de lockdown al aangenomen? En hoe is dat in zijn werk gegaan?

Channel Program manager is een nieuwe functie voor Paessler, we waren al in gesprek over de invulling en doel van de rol voordat COVID-19 een pandemie werd. In mijn geval liep alles rondom mijn sollicitatie nog normaal.

Wat is je functie en wat houdt deze functie in binnen jullie bedrijf?

Paessler heeft een netwerk van partners en collega’s verspreid over alle continenten. De samenwerking met al onze partners wereldwijd is topprioriteit voor Paessler, zij zijn namelijk de experts in hun regio. Zij kennen de lokale regels, mogelijke vraag en toepassingen, en kunnen persoonlijk langs de klanten om ze beter te kunnen adviseren over oplossingen. Het is dus cruciaal dat we de juiste tools en materialen beschikbaar hebben voor onze channel partners zodat zij hun klanten optimaal kunnen bedienen en hun relaties verder kunnen uitbouwen. En dat is precies waar ik mij als Channel Program manager op richt.

Hoe ben je ingewerkt en hoe anders was dat dan dat je gewend bent?

Gelukkig was Paessler goed voorbereid en liep er al testrun om het volledige bedrijf vanuit huis te kunnen laten functioneren voordat er een verplichte quarantaine in werking ging. Op dag 1 kreeg ik een pakket thuisbezorgd met de computer, en als verrassing later ook nog een welkomstboeket! En de eerste paar weken ging alles virtueel.

Ben je überhaupt op kantoor geweest de afgelopen tijd of ga je binnenkort voor het eerst?

Los van een enkele dag om wat spullen op te halen ben ik de afgelopen tijd niet op het kantoor geweest. 80 tot 90 procent van de mensen werkt momenteel bovendien vanuit huis en dit zal waarschijnlijk ook niet veranderen tot halverwege juli.

Hoe heb jij je collega’s ontmoet?

Voornamelijk via Microsoft Teams en deels Zoom. We zijn een internationaal bedrijf met collega’s over de hele wereld. In mijn functie hebben we frequent contact, maar ook na de coronatijd zal dit voornamelijk virtueel zijn.

Zie je voordelen aan de manier waarop je nu noodgedwongen bent begonnen?

Zeker! Al kijk ik er naar uit om mijn collega’s in het ‘echt’ te ontmoeten. Maar de virtuele aanpak heeft het mogelijk gemaakt om in zeer korte tijd snel bekend te worden met Paessler, collega’s uit alle afdelingen en veel van de interne processen. Paessler heeft een zeer uitgebreid intranet en online toolset waar informatie gedeeld wordt en er actief samengewerkt wordt.

Wat zijn de nadelen?

Nadeel blijft toch de persoonlijke connectie, de gesprekken die je voert buiten het werk en buiten de geplande meetings om. Op kantoor kom je met collega’s in gesprek die je anders niet tegen zou komen bijvoorbeeld als je een kop koffie haalt. Veel kan vervangen worden met techniek, maar het blijft hangen op een aanvulling naast persoonlijk contact.

Heb je tips voor andere IT’ers die nu starten met een nieuwe baan?

Wacht niet af, maar zoek actief naar bedrijven en laat ze zien hoe de IT hen verder kan helpen. De IT heeft zich bewezen als cruciaal onderdeel om onze wereld draaiend te houden, nu meer dan ooit. Infrastructuur om medewerkers zonder compromis vanuit huis te kunnen laten functioneren en automatisering van voorheen offline bedrijfsprocessen. De IT heeft veel te bieden om bedrijven te helpen de volgende stappen te zetten.

Reactie toevoegen