Management

Dit is een bijdrage van Paessler
IT beheer
Machines monitoren

Monitor jij de fabrieksvloer?

Paessler brengt IT en OT samen met nieuwe oplossing voor monitoring.

© Groupe Renault
13 november 2020
Door: Paessler, partner

Paessler brengt IT en OT samen met nieuwe oplossing voor monitoring.

PRTG Network Monitor van Paessler biedt ondersteuning voor de gangbare communicatieprotocollen binnen industriële IT-omgevingen. Paessler heeft sensoren aan PRTG toegevoegd voor OPC UA, MQTT en Modbus TCP om data van apparatuur op de fabrieksvloer te verzamelen en in PRTG weer te geven. Het resultaat is een holistische benadering van industriële omgevingen, door data-inzichten in de functionele status van zowel operationele technologie (OT) als informatietechnologie (IT) te combineren.

De nieuwe mogelijkheden van PRTG voor het monitoren van industriële IT zijn:

  • Monitoren van Modbus TCP-apparatuur op de fabrieksvloer zonder de noodzaak van protocolomzetters;
  • Ondersteuning voor OPC UA, een populaire standaard voor industriële interoperabiliteit;
  • Monitoren van de functionele status van Soffico Orchestra;
  • Gebruik van het berichtenprotocol MQTT (inclusief monitoring van MQTT Broker en MQTT Statistics en de mogelijkheid om MQTT-meldingen te verzenden) om inzicht te geven in de machine-to-machine (M2M)-communicatie binnen IoT- en industriële IT-omgevingen.

Een groeiend ecosysteem van partners en branchesamenwerkingen

Paessler werkt samen met belangrijke spelers op het gebied van industriële IT. Voorbeelden zijn INSYS icom, een fabrikant van gateways voor smart machines, en Soffico, het bedrijf achter de integration engine Orchestra. Dankzij deze samenwerkingsverbanden kan Paessler een brug slaan tussen OT-systemen op de fabrieksvloer en IT-systemen die elders binnen de onderneming worden gebruikt. Paessler is actief op zoek naar nieuwe partners waarmee het bedrijf de mogelijkheden van zijn monitoringoplossing kan uitbreiden.

Paessler is daarnaast lid geworden van de OPC Foundation. Dit is een industrieel consortium dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en het beheer van standaarden die open connectiviteit brengen naar apparaten en systemen voor industriële automatisering. Als lid van deze community loopt Paessler voorop in de toepassing van de laatste standaarden op het gebied van industriële IT om klanten te voorzien van datagestuurde, real-time inzichten in hun OT en IT.

Een nieuw team voor de ontwikkeling van monitoringoplossingen voor industriële IT

Paessler heeft diverse professionals aangesteld en personeel toegewezen ter versterking van een nieuw team dat zich richt op groei in de markt voor industriële IT. De focus ligt hierbij op technologische innovatie, klantenondersteuning en de werving van partners voor het uitbouwen van het ecosysteem voor industriële IT.

Markus Mediger, die eerder ervaring opdeed in diverse zakelijke en technologische functies bij Siemens en Ericsson, is door Paessler aangetrokken om als productmanager de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor monitoring van IoT-apparatuur en industriële IT aan te sturen.

Marcus Kraus, een professional met ruim 20 jaar ervaring als verkoopdirecteur en managing director in de industriële sector, zal in de hoedanigheid van manager Corporate Development & Strategy zorgen voor uitbreiding uitbreiden van het strategische netwerk van partners op het gebied van industriële IT.

Helmut Binder, de CEO van Paessler

"We zijn sterk gepositioneerd in de markt voor IT-monitoring. Het is voor ons dan ook een logische stap om de mogelijkheden van onze oplossing uit te breiden naar de wereld van industriële IT. Met de toevoeging van deze nieuwe, op basis van feedback vanuit de markt ontwikkelde monitoringfuncties voor industriële omgevingen aan PRTG, zetten we een nieuwe koers in. Het doel hiervan is om uitgebreidere mogelijkheden te ontwikkelen die aansluiten op de veranderende monitoringbehoeften van onze klanten.”

Markus Mediger, productmanager IoT & Industry bij Paessler

"PRTG van Paessler biedt een venster op IT- en OT-omgevingen vanuit een centrale locatie. Dit is niet alleen een steeds belangrijkere tool voor IT-afdelingen, maar ook voor technici in de industriële sector, omdat die hen zicht biedt op de actuele status van PLC’s, IPC’s en andere controllers op de fabrieksvloer. Paessler biedt de mogelijkheid om data van deze apparatuur te verzamelen via veel gebruikte leveranciersonafhankelijke protocollen zoals OPC UA, MQTT en Modbus TCP en die informatie direct in PRTG weer te geven. Het verenigt daarmee de werelden van IT en industriële IT. Dit biedt unieke mogelijkheden voor organisaties die behoefte hebben aan een meer holistische benadering van de monitoring van hun technologische infrastructuur."

Reactie toevoegen