Development

Dit is een bijdrage van Oracle Netsuite
Software-ontwikkeling
oracle

Laat je niet verlammen door een langdurige ERP-implementatie

Nog altijd werken veel bedrijven met spreadsheets. Sommige managers zweren er zelfs bij. En dat terwijl het werken met Excelsheets vaak tijdrovend en foutgevoelig is.

11 december 2018
Door: Oracle Netsuite, partner

Nog altijd werken veel bedrijven met spreadsheets. Sommige managers zweren er zelfs bij. En dat terwijl het werken met Excelsheets vaak tijdrovend en foutgevoelig is.

Veel spreadsheets bevatten bovendien niet de allerlaatste informatie. Er zijn dus voldoende redenen om als bedrijf af te stappen van de ‘Excel-hel’. Een van de bedrijven die Excel vaarwel heeft gezegd, is het Amerikaanse schoorsteenbedrijf Lindemann Chimney.

Lindemann biedt schoorsteendiensten voor woningen (zoals schoonmaken, inspecteren, repareren en restaureren), maar verkoopt ook schoorsteenbenodigdheden aan andere leveranciers.

Lindemann doet veel aan e-commerce, via de eigen website en via Amazon. Het bedrijf heeft daarom meerdere vestigingen en distributiecentra. Die moesten allemaal over op een nieuw platform waarmee allerlei processen en taken beter gestroomlijnd konden worden. Ook wilde het bedrijf een betere integratie van de webshop en de backoffice. Daarom koos Lindemann voor ERP-software van NetSuite.

Die keuze heeft ervoor gezorgd dat er een centraal en realtime overzicht is van de orders en de voorraad. Door een beter inzicht in de voorraden en bestellingen, kan de benodigde voorraad beter voorspeld worden en dat leidt weer tot lagere bezorgkosten en een verbeterde service aan klanten. Door de vernieuwingen is ook de drukte bij het callcenter sterk afgenomen en konden verkopers zich weer meer concentreren op het vergroten van de omzet.

Handmatig
Omdat het schoorsteenbedrijf op één uniform bedrijfsplatform overging, werd het CRM-abonnement van Salesforce de deur uitgedaan en ingeruild voor NetSuite CRM. Dit gaf de schoorsteenspecialist een beter overzicht van de klanten. Bovendien hoeven er minder data handmatig te worden ingevoerd, omdat de systemen van NetSuite allemaal met elkaar zijn geïntegreerd. En dat verkleint de kans op fouten.

Kortere implementatie
Zo’n ommezwaai in het gebruik van bedrijfssystemen lijkt misschien nogal groots en omslachtig, maar de implementatie van NetSuite ERP bij Lindemann duurde zes weken. Vervolgens werd de Magento-website in twee maanden volledig vernieuwd en voorzien van een enorme hoeveelheid data die beschikbaar werd dankzij het werken met het e-commerceplatform van NetSuite.

De veel kortere implementaties besparen Lindemann een hoop uren van consultants en tijd van eigen medewerkers. Een snellere implementatie van systemen leidt dus tot een kortere terugverdientijd (ROI).

Opdelen in stukken
Door de snelle ontwikkelingen in de markt kunnen organisaties zich simpelweg geen lange implementaties veroorloven. Ze lopen dan namelijk het risico dat ze hun doelen missen en dat systemen verouderd zijn tegen de tijd dat ze klaar zijn. Door projecten in kleinere stukjes op te delen, kunnen bedrijven op elk moment nog de richting en prioriteiten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Zo wordt het bedrijf niet verlamd door een gedateerd, moeilijk te upgraden ERP-systeem.

Data
De bedrijfssystemen van NetSuite boden Lindemann de mogelijkheid om te groeien van een lokale schoorsteendienstverlener tot een nationale multichannel fabrikant en distributeur. Een dergelijke groeispurt is alleen mogelijk dankzij het gebruik van goede en up-to-date systemen die veel taken automatiseren en meer data genereren en analyseren. Probeer dat maar eens te bereiken met spreadsheets!

Bent u op zoek naar tips over het kort en flexibel implementeren van ERP-bedrijfssoftware? Lees dan eens dit whitepaper.
 

Reactie toevoegen