Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van NVWA
Datamanagement
Coördinerend data integratie specialist

Vrouw in de IT: Coördinerend data integratie specialist Lysanne Chang

'In mijn werkervaringen heb ik de ICT niet als een stereotype mannenwereld ervaren'

13 juli 2022
Door: NVWA, partner

'In mijn werkervaringen heb ik de ICT niet als een stereotype mannenwereld ervaren'

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. Deze keer Lysanne Chang van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Welke functie heb je?

Coördinerend data integratie specialist binnen het Business Intelligence Team.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Ik zag de vacature voorbijkomen en de functie leek me erg interessant. Hiervoor werkte ik als data consultant en data steward in de financiële wereld en was niet direct op zoek naar een nieuwe baan, maar de vacature bleef toch in mijn hoofd hangen. Het brede en diverse maatschappelijke werkveld trok me gelijk en daarnaast was dit ook een nieuwe functie waarbij er veel vrijheid was om dit naar eigen inzicht vorm te geven.

Wat is het leukste aan je baan?

Het brede werkveld en de variëteit in de werkzaamheden. Het BI-Team werkt aan allerlei informatieproducten op het gebied van o.a. voedselveiligheid en dierenwelzijn; van dashboards tot geo-apps. Als coördinator zorg ik er mede voor dat de randvoorwaarden op orde zijn zodat het team optimaal kan werken aan de informatieproducten. Zo houd ik me bijvoorbeeld bezig met privacy en security by design vraagstukken, data- en portfoliomanagement en het verbeteren van de werkprocessen.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

In mijn werkervaringen heb ik de ICT niet als een stereotype mannenwereld ervaren. Als data consultant heb ik veel bedrijven mogen zien waarbij vrouwen op uiteenlopende ICT plekken in de organisatie werkzaam zijn; zowel binnen de technische functies als de organisatorische functies. Ook binnen mijn team zijn er veel vrouwen aan het werk als bijv. data ontwikkelaar, visualisatie specialist, beheerder of teamleider. De kwaliteiten en het functioneren staan voorop, niet of iemand man of vrouw is.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Vooral laten zien dat het werkveld heel divers is en je uiteenlopende functies en mogelijkheden hebt. Dit is met name belangrijk bij het maken van een studiekeuze, dus bij voorlichtingsdagen en open dagen van het MBO, HBO en Universiteiten. Maar ook na een hele andere opleidingsrichting is het goed als de mogelijkheid geboden wordt om in de ICT aan de slag te kunnen gaan. Die kwaliteiten kunnen juist mooi van pas komen en draagt bij aan de diversiteit. Vandaaruit kan iemand zich dan ook weer verder ontwikkelen en doorgroeien.

Wat wil je meegeven aan vrouwen die een carrière in de IT overwegen?

Kijk bij verschillende bedrijven wat de mogelijkheden zijn en of het aansluit op jouw interesses. Ga daarnaast in gesprek om te ervaren wie je nieuwe collega’s kunnen zijn, welke uitdagende werkzaamheden ze kunnen bieden en hoe de werksfeer is.

Kijk hier voor ICT-vacatures bij de NVWA. 

Reactie toevoegen