Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van NVWA
Artificial Intelligence
toezicht met drones

Drones, VR: tech-innovaties maken Nederland veiliger

Hoe helpen innovatieve tech-oplossingen om beter en efficiënter toezicht te houden op de veiligheid van mens, dier en natuur?

2 september 2022
Door: NVWA, partner

Hoe helpen innovatieve tech-oplossingen om beter en efficiënter toezicht te houden op de veiligheid van mens, dier en natuur?

Hoe helpen innovatieve tech-oplossingen om beter en efficiënter toezicht te houden op de veiligheid van mens, dier en natuur? Het demoteam van de NVWA licht een tip van de sluier op tijdens het AG TechFest op 29 september 2022. Kom het meebeleven!

Drones: extra ogen in de lucht 

Wist je dat de NVWA 1 van de grootste droneoperators in Nederland is? We hebben er meer dan 85. Van mini handhelds tot super grote, imposante exemplaren. Ze zijn onze extra ogen in de lucht. En we zetten ze op uiteenlopende terreinen in. In dit filmpje op YouTube zie je hoe we met drones controleren op het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen.

De NVWA is 1 van de grootste droneoperators in Nederland

Warmtebeelden

Bijvoorbeeld geëquipeerd met warmtebeeldcamera’s, die allerlei levende organismes en bewegingen kan waarnemen. Vooral ’s nachts, als je geen zicht hebt. We kunnen ze gebruiken bij toezicht op gewasbescherming, mest uitrijden, allerhande vervoersbewegingen en mogelijke dierziektes. Onlangs liep er nog een proefproject waarin we langs de Nederlands-Duitse grens controleerden op eventuele aanwezigheid van de Afrikaanse varkenspest.

Recherchewerk

Ook voor onze Inlichtingen- en Opsporingsdienst bieden drones met warmtecamera’s legio mogelijkheden bij hun recherchewerk. Interessant is ook hoe al die beelden verwerkt worden en hoe de data moeten worden geïnterpreteerd en omgezet tot inzichten, die leiden tot nog beter en efficiënter toezicht. 

Hoe warm ben jij?

Kom testen op onze stand op het AG TechFest, en zie hoe warm (of koud 😊) je zelf bent. Je kunt daar ook een van onze grote drones van dichtbij bekijken en uitleg krijgen van ons demoteam wat deze drone allemaal kan en hoe we dit soort devices inzetten. 

We halen dat schip op de Noordzee gewoon naar ons toe in VR

Virtual Reality ervaren

Waarschijnlijk heb je wel eens met een VR-bril gegamed, of een toffe experience gedaan. Bij de NVWA gaan we next level met virtual reality. We zetten VR in bij bijvoorbeeld trainingen van onze inspecteurs en rechercheurs. Want we kunnen niet met een hele trainingsgroep naar een schip op de Noordzee, maar we kunnen dat schip wel naar ons toe halen met VR.

Kom ook de VR-bril testen op onze stand! Volg de innovatieroute, je ziet ons vanzelf. 

•••

Tot ziens op het AG TechFest

 

 

 

Reactie toevoegen