Development

Dit is een bijdrage van Nutanix
Infrastructuur
Veerkracht in infrastructuur

Nutanix Resilience-serie: Communication is key bij het optimaal inrichten van processen

Bestaande processen opnieuw inrichten zal nodig zijn

16 december 2020
Door: Nutanix , partner

Bestaande processen opnieuw inrichten zal nodig zijn

Veel mensen werken sinds begin dit jaar thuis en inmiddels is het duidelijk dat we dat ook in de toekomst altijd voor een gedeelte blijven doen. Door deze fundamentele verandering worden veel bestaande processen volledig omgegooid en moeten deze opnieuw ingericht worden om in de nieuwe realiteit te passen.

Nieuwe werkwijzen - Nieuwe processen
Het implementeren van nieuwe werkwijzen heeft begin dit jaar voor veel uitdagingen gezorgd. En hoewel het (her)inrichten en optimaliseren van processen geen nieuwe onderwerpen zijn, is de invulling daarvan dat in de huidige context wel. Nooit eerder hebben organisaties werkprocessen zodanig snel en plots om moeten gooien als tijdens de pandemie. Waar de focus voorheen met name lag op het sneller, effectiever en beter inrichten van werkzaamheden, hebben veel organisaties een grote stap terug moeten doen en zich moeten afvragen hoe zij werk op afstand überhaupt konden faciliteren voor hun werknemers. Resilience - veerkracht - speelt hierbij een grote rol, niet alleen wat betreft de veerkracht van werknemers, maar ook van de techniek die het werk moet faciliteren. 

Nutanix heeft haar technologie zodanig ontworpen dat werkprocessen te allen tijde ononderbroken kunnen plaatsvinden. Edwin Voermans, Systems Engineer bij Nutanix legt uit hoe de technologie van Nutanix gebouwd is op basis van het resiliency-principe: “Bij Nutanix is resiliency ingebakken in de infrastructuur. Processen zijn op zo’n manier ingesteld dat wanneer er een onderdeel uitvalt alle andere componenten gaan werken om dat verlies op te vangen en ervoor te zorgen dat die data terug komt. Zo raakt er nooit iets verloren.” 

Met enkel de techniek ben je er echter nog niet. Werkprocessen dienen zodanig ingevuld te worden dat de tools ook tot hun recht komen. Neem als voorbeeld de introductie van de videoscheidsrechter (VAR) in het voetbal. Een nieuwe technische innovatie die geïntroduceerd werd om scheidsrechters te ondersteunen in hun werk. Toen de VAR in Nederland voor het eerst werd ingezet was het dan ook aan hen om deze te verwerken in hun werk op het veld. Na initieel wat weerstand van spelers en supporters, is de VAR inmiddels een geaccepteerd onderdeel van een wedstrijd. Het resultaat is een eerlijkere wedstrijd door de extra ogen en de mogelijkheid terug te komen op beslissingen die grote gevolgen kunnen hebben voor de verdere verloop van een wedstrijd. Inmiddels is de VAR bijna niet meer weg te denken. Hoe hebben zij deze succesvolle transitie voor elkaar gekregen? Door duidelijk met elkaar en met spelers en supporters te communiceren, bijvoorbeeld over de wijze waarop de technologie toegepast wordt. 

Communication is key
De belangrijkste factor bij het introduceren of aanpassen van technologie om werkprocessen te ondersteunen of opnieuw in te richten is toch wel communicatie. Niet alleen communicatie tussen systemen - bijvoorbeeld één interface die communiceert met verschillende applicaties - maar ook tussen mensen. Een naadloze verbinding en goed ingerichte werkprocessen zorgen er namelijk voor dat de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komt, ook niet tijdens een volgende grote verandering. Daarbij is het belangrijk om flexibiliteit, zowel wat betreft systemen als mensen, in het achterhoofd te houden. De afgelopen maanden is dit onmisbaar is gebleken. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de (nabije) toekomst. Zo moeten systemen schaalbaar zijn en moeten werknemers de kans krijgen zich flexibel te kunnen bewegen in hun werkomgeving. De bijbehorende werkprocessen dienen daar vervolgens op aangepast te worden. 

Webinar met Danny Makkelie
Het juist inrichten van werkprocessen en de technologie die hierin kan ondersteunen is slechts één obstakel waar men het afgelopen jaar mee te maken heeft gehad. Om inspiratie te bieden bij het overkomen van obstakels die het afgelopen jaar mogelijk voor jouw organisatie hebben gespeelt, presenteert Nutanix de Resilience webinar-serie. Hierin gaan Nutanix-experts in gesprek met bekende sporters. Sporters zijn getraind in het omgaan met onverwachte situaties, tegenslagen en het overkomen van hindernissen. In de webinars komen de obstakels aan bod die zij zijn tegengekomen en hoe zij deze hebben overwonnen.

Klik hier voor een overzicht met alle webinars uit deze serie of om de webinar met Systems Engineer bij Nutanix Edwin Voermans en internationaal topscheidsrechter en VAR-specialist Danny Makkelie direct te bekijken. Zij gaan hierin het gesprek aan over hoe zij omgaan met veranderende processen en hun eigen teams hierin begeleiden.
 

Reactie toevoegen