Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Novulo
Zakelijke software
Wendbaar met low-code

Hoe zet je low-code in om wendbaarder te worden?

Bedrijfssoftware net zo vrij samenstellen als apps op je mobiel? Denk low-code.

22 februari 2021
Door: Novulo, partner

Bedrijfssoftware net zo vrij samenstellen als apps op je mobiel? Denk low-code.

Stel je voor dat je bedrijfssoftware net zo vrij kan samenstellen als de apps op je mobiele telefoon. Voldoet een bepaalde app toch niet helemaal aan de verwachting, dan installeer je een substituut met net iets andere functionaliteit. Dit gebruiksgemak en deze flexibiliteit is de volgende stap voor bedrijfssoftware. Het grote verschil is natuurlijk dat we hierbij wel vereisen dat alle verschillende functies met elkaar integreren. Maar hoe kom je nu aan zo’n wendbare applicatie?

Snel implementeren en continu verbeteren
De toekomst ligt bij bedrijfsapplicaties die worden samengesteld, opnieuw in elkaar gezet en gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. Gartner noemt deze toekomst de Composable Enterprise, analist Forrester kiest voor Adaptive Enterprise. Het onderliggende gedachtengoed is nagenoeg gelijk. Organisaties die werkelijk adaptief zijn kunnen hun beleid, processen en procedures snel implementeren en continu verbeteren. Bedrijven bereiken deze wendbaarheid als ze hun bedrijfsapplicaties samenstellen uit kleine stukjes functionaliteit, die gemakkelijk uit te breiden en te vervangen zijn.

Er zijn verschillende technologieën die dit gedachtengoed al in meer of mindere mate kunnen waarmaken. Er zijn alleen nog niet veel voorbeelden van organisaties die dit aanpassingsvermogen volledig hebben bereikt en van hoe zij hun adaptieve applicatieportfolio orkestreren.

Webinar met praktijkvoorbeeld
Op 30 maart om 15.30 uur organiseert Novulo een live webinar in samenwerking met Forrester. Hierin zal gastspreker John Bratincevic, Senior Analyst bij Forrester, bespreken hoe de theorie van wendbaarheid in de praktijk kan worden gebracht met low-code en prescriptive low-code. Frank Wille, oprichter van Novulo, legt uit hoe Kamera Express zijn wendbare bedrijfsvoering heeft opgebouwd en hoe zij omgaan met orkestratie door hun bedrijfsapplicatie samen te stellen met herbruikbare componenten en low-code ontwikkeling op één platform.

We nodigen je van harte uit om gratis te registreren en te horen hoe je low-code kan inzetten om wendbaarder te worden.  

wendbaar low-code forrester novulo

Reactie toevoegen