Management

Dit is een bijdrage van Northwave
Security
Northwave

Werken bij Northwave: Meet Anniek

"Het is gaaf als klanten ons positieve feedback geven en zelfs onze diensten aanraden aan andere bedrijven! Dat maakt me mega trots."

15 juni 2021
Door: Northwave, partner

"Het is gaaf als klanten ons positieve feedback geven en zelfs onze diensten aanraden aan andere bedrijven! Dat maakt me mega trots."

‘Werken bij Northwave’ kan van alles betekenen. Sommige mensen zijn veel onderweg om klanten te ontmoeten of om een ​​bedrijf te helpen bij een cyberaanval, anderen helpen klanten vanuit ons kantoor. In deze blog praten we met Anniek over haar functie als Consultant Behaviour and Training.

Benieuwd wat zij doet bij Northwave? Let’s dive in…

 

Anniek, je bent bij een feest en iemand vraagt je wat je doet als Consulant Behaviour and Training. Wat beantwoord je?

“Als security en behaviour Consultant ben ik onderdeel van het behaviour en training team. Wij houden ons bezig met het ontwikkelen van verschillende interventies die zijn afgestemd op de organisatie die we helpen. Het doel van deze interventies is om de medewerkers bewust te maken van de cyber risico’s voor het bedrijf en hoe menselijk gedrag hierin een grote rol speelt. Maar bovenal hebben de interventies als doel om medewerkers in beweging te krijgen om tot cyber veilig gedrag te komen, wat bijdraagt aan het verkleinen van deze cyber risico’s. We laten de medewerkers hier op een leuke en interactieve manier deel van uitmaken.

Ik houd me met name bezig de ontwikkeling en uitvoering van specifieke interventies gericht - en aangepast - op bepaalde afdelingen binnen bedrijven. Dit wil zeggen dat de leerdoelen zijn toegespitst op bepaalde functies en/of teams. Daarnaast geef ik (online) trainingen en Webinars, bijvoorbeeld voor onderwerpen als phishing of een “Hackersmind” waarbij je in de huid kruipt van een hacker om te leren hoe zij te werk gaan. We doen dit niet alleen voor bedrijven in heel Nederland maar ook bij buitenlandse bedrijven.”

 

Wat is het meest spannende deel van je baan?

“Het leukste aan mij baan is de variatie aan klanten en organisaties waar ik mee in aanraking kom. De verschillende mensen en omgevingen houden het werk divers en spannend. Wanneer we met een project bezig zijn vind ik het leuk om echt impact te maken. Het is super om te zien dat de klanten meer awareness creëren en ook daadwerkelijk gedragsveranderingen laten zien. Daarnaast is het gaaf dat klanten ons positieve feedback geven en zelfs onze diensten aanraden aan andere bedrijven! Dat maakt me mega trots.

 

Hoe ziet een dagelijkse werkdag eruit?

“Cliché, maar geen dag is hetzelfde. Deels omdat ik met verschillende klanten werk op hetzelfde moment. Maar om toch een beetje een beeld te kunnen geven, een dag kan er bijvoorbeeld zo uitzien: Ik begin de dag met een collega van het technische team (Redteam) om samen een nieuwe training op te zetten. Daarna heb ik een overleg met de klant waarin we het gedragsprogramma bespreken en aan het eind van de dag heb ik een meeting met mijn collega’s om ideeën te bespreken voor nieuwe interventie- en trainingsprogramma’s”

 

Kun je ons iets vertellen over een recent project waar je aan hebt gewerkt?

“Natuurlijk! Er zijn twee leuke dingen waar ik me momenteel mee bezig houd. Eén hiervan is een meer-jarig programma waar we een cyclus hebben gecreëerd om op de meest efficiënte manier gedragsverandering te realiseren. We werken dan aan verschillende projecten. Zo hebben we bijvoorbeeld een kick-off video gemaakt waarin de CEO meedeed, we hebben workshops gedaan voor management teams over de impact van voorbeeld gedrag, we hebben phishing tests gedaan en crisis management oefeningen en we hebben gave video’s gemaakt waarin echte aanvallen vanuit het CERT worden beschreven met gedrag tips om dergelijke situaties te voorkomen.

Maar het gaafste was nog onze 'ACT Cybersafe escape room challenge'. Het ziet eruit als een boek (met een kaft in de huisstijl van de klant) dat functioneert als een kluis met code, die je meeneemt in verschillende challenges waarbij je je kennis over cyberveilig gedrag moet inzetten om de kluis te kunnen openen.

Een ander project waar ik aan heb gewerkt is de samenwerking met het Redteam waarbij ik samenwerkte met Luc, een van Northwave’s super slimme ethical hackers. We hebben samen een phishing mail opgezet als onderdeel van een phishing test. Ik was verantwoordelijk voor de intake, het klantcontact en verzorgde de gedrags-programmma’s die de phishing test opvolgde. Hoewel ik alle psychologische onderdelen van phishing tests ken en uitleg aan anderen, was het toch reuze interessant om ook het technische aspect van phishing mails van dichtbij te kunnen meemaken.”

 

Hoe zou je het Behaviour en Training team omschrijven?

“Het leukste team van Northwave! We hebben een gelijk aantal mannen en vrouwen in het team en groeien enorm snel. Iedere vrijdag hebben we een team meeting als een soort “check-in”. Deze meetings zijn zo leuk en bestaan voor een groot deel uit grapjes en gelach. Binnen het team hebben we allemaal een andere achtergrond en kennis, dus we kunnen elkaar altijd helpen en van elkaar leren. Maar bovenal doen we ook leuke dingen samen, zo zijn we bijvoorbeeld  voor twee dagen naar Giethoorn geweest als teamuitje.”

 

Zou je anderen aanbevelen om bij Northwave te werken en waarom?

"Ja! Ik kan geen reden bedenken waarom iemand niet bij Northwave zou willen werken. Zoals je misschien wel hebt gemerkt vanuit mijn vorige antwoorden doe ik veel gave dingen bij Northwave en de warme cultuur is erg bijzonder!"

 

Reactie toevoegen