Loopbaan

Dit is een bijdrage van Northwave
Carriere
Emilie Pieters Northwave

Nieuwe baan in Corona-tijd: Recruiter Emilie Pieters

‘Door de gevolgen van Corona stopte mijn tijdelijke baan in het buitenland vroegtijdig.’

26 juni 2020
Door: Northwave, partner

‘Door de gevolgen van Corona stopte mijn tijdelijke baan in het buitenland vroegtijdig.’

Beginnen aan een nieuwe baan is altijd spannend, maar helemaal in deze uitzonderlijke tijd. De afgelopen maanden stond alles in het teken van het bestrijden van het COVID-19 virus en alles ging ‘anders’ dan normaal. Hoe is het om in tijden van Corona te starten met een nieuwe baan in de IT? Emilie Pieters van Northwave vertelt.

Heb je in Corona-tijd gesolliciteerd of was je net voor de lockdown al aangenomen? En hoe is dat in zijn werk gegaan?

Ik heb in de Coronatijd gesolliciteerd. Door de gevolgen van Corona stopte mijn tijdelijke baan in het buitenland vroegtijdig. Na enige tijd rondgekeken te hebben kwam ik in contact met de huidige recruiter van Northwave. Ondanks dat de communicatie nu via Teams was, hebben we hele leuke gesprekken gehad waarin ik een goed beeld kreeg van de organisatie en de werkzaamheden. Natuurlijk leefde de vraag over welke mogelijkheden er zijn in de huidige situatie. Door de werkzaamheden die ik heb als recruiter is het belangrijk om een gevoel te krijgen van de cultuur binnen het bedrijf en van de collega’s. Het is dan makkelijker als je op kantoor aanwezig kan zijn om mensen te spreken. We hebben daarom gezamenlijk besloten om mijn startdatum iets op te schuiven, zodat ik in mijn eerste weken de mogelijkheid heb om naar kantoor te komen.

Wat is je functie en wat houdt deze functie in binnen jullie bedrijf?

Als recruiter bij Northwave richt ik mij in eerste instantie op het onderdeel staffing. Dit houdt in dat ik een match maak tussen bedrijven die tijdelijk iemand zoeken voor een bepaald project en collega’s die graag nieuwe dingen leren in een andere omgeving. Deze medewerkers draaien dan mee als volledig lid van dat team en zouden in een normale situatie ook op locatie aanwezig zijn. Binnen Northwave proberen we dit onderdeel ook echt als toevoeging te laten zijn voor de collega’s, want niet iedereen past het even goed om op deze manier te werken natuurlijk. Daarom wordt er veel waarde gehecht aan een goede match en dit in te zetten als verrijking voor iemands leercurve. In het begin zal ik mij voornamelijk focussen op het maken van deze matches.

Hoe ben je ingewerkt en hoe anders was dat dan dat je gewend bent?

Bij het inwerken als recruiter is het vooral heel belangrijk om de mensen binnen je bedrijf te ontmoeten. Dit helpt enorm om een gevoel te krijgen van de organisatie. Nu iedereen zich houdt aan het ‘nieuwe normaal’ en dus veel thuis zit, is dit een stuk lastiger. Maar gelukkig zijn er goede online alternatieven te vinden, al helemaal binnen een IT bedrijf natuurlijk, waardoor ik de meeste mensen via Teams kan ontmoeten.

Ben je überhaupt op kantoor geweest de afgelopen tijd of ga je binnenkort voor het eerst?

De eerste week kon ik iedere dag naar kantoor gaan, dit was ook het moment waarop de introductie plaats vond. Dus het was ook een ideaal moment om de andere starters te leren kennen. De week daarna was ik wat minder aanwezig, maar ga ik zeker af en toe naar kantoor. Hier ontmoet je dan een paar mensen en natuurlijk kom ik ook voor de heerlijke koffie!

Hoe heb jij je collega’s ontmoet?

Dit was dus via Teams en een aantal ‘gewoon’ bij het koffiezetapparaat. Het bijzondere aan de online ontmoetingen via Teams is dat je mensen op een hele andere manier leert kennen. Bij dit soort meetings wordt er toch daadwerkelijk tijd vrijgemaakt waardoor je wat meer door kunt vragen over bepaalde onderwerpen. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van wie iemand is en waar zij verantwoordelijk voor zijn binnen de organisatie, maar ook op persoonlijk vlak leer je iemand op een andere manier kennen.

Zie je voordelen aan de manier waarop je nu noodgedwongen bent begonnen?

Natuurlijk zijn er voordelen, zo kun je je in grote mate focussen op het bijleren van hele specifieke taken. Je bent een stuk intensiever bezig met de dingen die mogelijk zijn. Daarnaast is de samenwerking met bepaalde collega’s ook anders omdat de cirkel van personen die je kent minder snel groeit.

Wat zijn de nadelen?

Het is moeilijker om een overzicht te krijgen van de gehele organisatie. Met name de gesprekken die in persoon worden gevoerd op de gang of dergelijke, daar mis je nu informatie. Ook bij het onderdeel staffing zijn er wel moeilijkheden die je in een normale situatie niet gehad zou hebben. Ik denk namelijk dat zowel bij recruitment als bij staffing de non-verbale communicatie een heel belangrijk onderdeel is. Daarom zie ik het thuiswerken in die zin als nadeel.

Heb je tips voor andere IT’ers die in Corona-tijd starten met een nieuwe baan?

Ik denk dat het altijd goed is om in het begin zo veel mogelijk mensen te spreken. Zo kom je er beter achter wat voor bedrijf het is, wat hen aanspreekt en wat hun werk zo leuk maakt. Probeer online afspraken te plannen en vraag door over het bedrijf. Zo ben ik te weten gekomen dat er vaak leuke uitjes worden georganiseerd. Van familiedag bij de Efteling tot barbecues en het gezamenlijk rennen van marathons. Op die manier leer je je bedrijf weer op een hele andere manier kennen.

Wat is je het meest bijgebleven aan je sollicitatieperiode in coronatijd?

De manier waarop ik werd ontvangen bij Northwave. Iedereen toonde oprechte interesse en was erg enthousiast zowel om mij te leren kennen als om te vertellen over het bedrijf. Ik voelde me meteen welkom. Ik denk dat dat gevoel hem ook vooral zit in de kleine dingetjes, zo kreeg ik een week voordat ik begon nog een appje van de recruiter waarin stond ‘Nog een weekje te gaan, ik heb er zin in!’

Reactie toevoegen