Management

Dit is een bijdrage van Motiv ICT Security
Security
Kies jij voor ‘best of breed’ of ‘best of suite’ wanneer het gaat om digitale weerbaarheid?

Best of breed versus best of suite: de voor- en nadelen

16 maart 2020
Door: Motiv ICT Security, partner

Door: Joris Roefs CISSP, Productmanager Security bij Motiv

Wanneer het gaat om digitale weerbaarheid, is de keuze voor een verzameling van best of breed-producten of best of suite-oplossingen in veel branches een belangrijke overweging. Elke organisatie stelt weer andere eisen en heeft andere behoeften. Best of breed klinkt als een aantrekkelijke keuze: je kiest voor elke toepassing de allerbeste oplossing die op de markt beschikbaar is. Dit is echter niet altijd de meest effectieve aanpak. Best of suite, een combinatie van op elkaar afgestemde security-oplossingen die optimaal samenwerken en door één partij geleverd worden, kan ook de gewenste bescherming bieden. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden op een rij.

1. Integratie tussen oplossingen

Een belangrijk verschil tussen best of breed en best of suite was voorheen merkbaar in de integratie van de oplossingen. Best of suite bevat verschillende security-oplossingen die allemaal op elkaar zijn afgestemd en out-of-the-box met elkaar integreren. Hierdoor is maatwerk of programmeerwerk niet nodig om oplossingen samen te laten werken. Dit lag anders bij best of breed; daar waren wel extra integratiestappen nodig. Inmiddels verloopt de samenwerking tussen securityoplossingen van verschillende leveranciers naadloos. De samenwerkingsstandaarden zijn gespecificeerd en vastgelegd. Daarnaast integreren best of breed oplossingen liever met elkaar, omdat de propositie van de verschillende leveranciers hierdoor sterker wordt. Op deze manier kunnen zij het hele securityspectrum afdekken. Best of suite leveranciers zijn logischerwijs minder gecharmeerd van integratie als het een andere fabrikant betreft; hier zijn de standaarden dan ook niet altijd opengezet. Het voordeel van best of suite zit vooral in gebruiksvriendelijkheid; als je eenmaal weet hoe de ene oplossing werkt, heb je de andere snel onder de knie. Dit is niet het geval bij best of breed.

2. Detaillering en snelheid

Detaillering is hét kenmerk van best of breed. Deze oplossingen komen daarom ook het best tot hun recht in bedrijven waar specifieke (en hoge) eisen worden gesteld aan compliance of security. Vooral bedrijven met een kritieke infrastructuur zoals overheidsinstanties, verzekeraars en banken kiezen voor best of breed. Best of suite dekt een groot deel van het securitybeleid wel af, maar best of breed bevat vaak alle functionaliteiten, uitgewerkt tot in detail. Begrijp het niet verkeerd; best of suite biedt een complete (standaard)oplossing, maar kent hierin minder diepgang. Op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en detectie van nieuwe aanvalsmethoden is best of breed sterker en slagvaardiger. Best of breed leveranciers detecteren deze sneller en kunnen hun oplossingen hier sneller op aanpassen. Best of suite leveranciers moeten eerst de compatibiliteit van hun producten waarborgen.

3. Kostenplaatje

Best of suite oplossingen beginnen volwassen te worden, waardoor de producten bruikbaar worden voor een groter publiek. Dit zien we ook terug in de resultaten die de oplossingen boeken; onder meer Cisco en Microsoft hebben grote stappen gezet met hun best of suite-proposities. Daarnaast maken deze het securitylandschap minder complex; het beheer kost eveneens minder tijd. Dit verlaagt de Total Cost of Ownership (TCO). Aan de andere kant bieden best of breed-oplossingen een completere bescherming waardoor de risico’s lager zijn en waardoor de afnemer verzekerd is van betere, diepgaande security. Hier betaal je dan ook meer voor. Best of breed-leveranciers hebben jarenlang aan de top gestaan en hebben daardoor meer ervaring en vakkennis. Dat wil niet zeggen dat best of suite machteloos staat; de resultaten beginnen voet aan de grond te krijgen en bieden afdoende bescherming voor bedrijven die van nature minder risico lopen op cyberaanvallen.

Of je nu kiest voor best of suite of best of breed: beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Is security één van je meest belangrijke bedrijfsdoelstellingen en moet je voldoen aan gedetailleerde eisen? Ga dan voor best of breed. Heb je genoeg aan een standaardoplossing die de meeste processen dekt? Best of suite is dan voor jou de beste match.

1
Reacties
Claudia Klein 25 maart 2020 11:52

Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft

Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

Reactie toevoegen