Beheer

Dit is een bijdrage van Matrix42
Security
Cyber resilience: strategieën voor maximale IT-beveiliging

Cyber resilience: strategieën voor maximale IT-beveiliging

Combineer unified endpoint management (UEM) en endpoint security

14 mei 2020
Door: Matrix42, partner

Combineer unified endpoint management (UEM) en endpoint security

Door: Dick Gehéniau, Managing Director Benelux bij Matrix42

Veel middelgrote en grote organisaties hebben hun IT-beveiliging in de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Het probleem is echter dat hackers zich ook constant blijven ontwikkelen. Ze bedenken steeds meer verraderlijke methoden om systemen te verlammen en data te stelen. Daarom zullen malware-aanvallen de komende tijd gestaag toenemen. Organisaties die zichzelf willen beschermen moeten een strategische benadering hanteren als het gaat om hun cyber resilience, door unified endpoint management (UEM) en endpoint security te combineren.
 
Moderne aanvallen van hackers zijn afkomstig van verschillende bronnen en het is moeilijk om hun locatie vast te stellen. De meeste aanvallen vinden plaats via phishing, malware en gekraakte wachtwoorden. Deze diversiteit maakt het aanzienlijk moeilijker om u hiertegen te verdedigen. Hiervoor is een nieuwe benaderingen van IT-beveiliging nodig, houd rekening met het volgende:

  • De opkomst van technologieën zoals cloud computing en Internet of Things (IoT).
  • De snelle toename van het gebruik van mobiele apparaten. Hackers gebruiken nu alle soorten mobiele apparaten als doelwit voor hun aanvallen.
  • Verouderde systemen dragen ook bij aan het probleem: besturingssystemen die niet langer worden ondersteund aan de beveiligingskant, bieden een potentiële gateway voor malware.
  • Organisaties moeten de best mogelijke klant- en gebruikerservaring bieden. Hoge IT-beveiligingsstandaarden werken hierbij vaak contraproductief. De uitdaging is het vinden van de juiste balans tussen beiden.
  • In veel gevallen zijn gevoelige data het doelwit van aanvallen. Het probleem is niet alleen dat het gestolen kan worden. In overeenstemming met de AVG van de EU kunnen dergelijke verliezen gevolgen hebben voor de verantwoordelijken, zoals boetes of zelfs gevangenisstraf.
  • Vaak zorgen de operationele procedures van een organisatie voor spanning en stress op de IT-afdelingen. Dit resulteert in een gebrek aan middelen om de beveiligingsarchitectuur aan te passen, wat het probleem verergert. Beveiligingstools die snel worden geïmplementeerd kunnen nuttig zijn bij noodgevallen, maar het is geen duurzame oplossing.

In dit tweede blog vertelt collega Daniel Döring meer over het belang van cyber resilience.

Reactie toevoegen