Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Macaw
Branche
Karin van Oostrom vertelt hoe Macaw omgaat met de spanningen op de IT-arbeidsmarkt

Macaw over de krapte op de IT-arbeidsmarkt

Binnen Macaw staat samenwerken centraal, ook op recruitmentvlak. Iedereen draagt actief zijn steentje bij.

10 augustus 2021
Door: Macaw , partner

Binnen Macaw staat samenwerken centraal, ook op recruitmentvlak. Iedereen draagt actief zijn steentje bij.

De uitdaging om geschikte ICT’ers te vinden blijft onverminderd doorgaan. Niet alleen omdat de vraag naar ICT-medewerkers blijft stijgen, maar juist ook omdat het aanbod niet altijd meegroeit. Karin van Oostrom vertelt hoe Macaw omgaat met de spanningen op de IT-arbeidsmarkt

  1. Welke functies zijn moeilijk intern te vervullen binnen jullie organisatie?

Zoals bij de meeste bedrijven ligt ook onze uitdaging bij het invullen van IT-rollen, voornamelijk bij de meer ervaren profielen, zoals Senior Data Engineer, Power Platform Consultant, Cloud Engineer of Solution Consultant.

  1. Hoe spelen jullie daar als organisatie op in?

Macaw is als IT-dienstverlener altijd actief op de IT-arbeidsmarkt. Wij werken met een eigen recruitment team en referral programma en maken bewust geen gebruik van externe partijen. Zo houden we ons Employer Brand sterk en dicht bij onszelf. Daarnaast borgen we met onze persoonlijke aanpak de werkwijze die we hebben ontwikkeld en werken we agile aan de invulling van vacatures. Vanuit de Macaw organisatie krijgen we veel hulp en steun. Door krachten te bundelen zijn we wat creatiever en flexibeler. Binnen Macaw staat samenwerken centraal, ook op recruitmentvlak. Iedereen draagt actief zijn steentje bij.

Van kandidaten krijgen wij terug dat onze persoonlijke benadering echt onderscheidend is in de markt. Daarnaast heeft Macaw als werkgever veel te bieden. Wij blijven authentiek en mensgericht, en zullen je niet iets voorspiegelen wat er niet is. Door transparant te zijn gedurende het hele proces, goed te communiceren, afspraken na te komen en een eerlijk advies te geven proberen we kandidaten een goede sollicitatie-ervaring te geven.

  1. Waar zit volgens jullie de oplossing?

Het is moeilijk aan te wijzen wat dé oplossing is. Bij Macaw proberen we met een ‘hire for attitude and train for skills’ bril te werven. Helaas kan dat niet bij elke functie, omdat daar toch specialistische kennis voor nodig is. Maar daar waar het kan, kijken wij naar iemands persoonlijkheid en “eagerness” om te leren. Macaw is een flexibele werkgever; plaats- en tijdonafhankelijk werken is bijvoorbeeld heel normaal bij ons. Er wordt goed voor Macawers gezorgd op diverse vlakken en dat helpt natuurlijk ook enorm om nieuwe collega’s aan te trekken.

  1. Zijn er speciale wervingsacties die jullie doen? (bijvoorbeeld ludieke acties?)

Intern boosten we regelmatig het interne referral programma en koppelen we hier vaak een extra wervingsactie aan, zoals bijvoorbeeld een fotowedstrijd. Extern gericht doen we regelmatig campagnes, zoals de “Future of Work” campagne die momenteel loopt, en waarin we in duidelijk maken dat bij Macaw het niet uitmaakt waar, wanneer en hoe je wilt werken.

  1. Maken jullie gebruik van freelancers voor specifieke functies? En zo ja: is daar makkelijker aan te komen?

Het is heel goed om een flexibele schil te hebben en de markt is op dit moment heel goed voor IT-freelancers. Daarom maken we daar zeker gebruik van.

  1. Maken jullie gebruik van zij-instromers en hebben jullie initiatieven om hen intern op te leiden?

Voor zij-instromers hebben we een apart programma opgezet waarin we mensen met een andere opleiding en werkervaring, maar wel met veel affiniteit met onze branche, om laten scholen tot IT-professionals. Op dit moment worden er weer nieuwe initiatieven genomen om mensen op te kunnen gaan leiden.

  1. Hoe onderscheid je jezelf ten opzichte van andere werkgevers?

Het is de ambitie van Macaw om "mensen in staat te stellen om persoonlijk en professioneel te excelleren door ultieme flexibiliteit". Als de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand ons namelijk één ding heeft geleerd, is het dit: onze impact is niet gelijk aan de uren die we op kantoor of bij klanten doorbrengen. Dit betekent dat we de oude, kantoorgerichte aanpak moeten loslaten en flexibel werken moeten omarmen. Onze medewerkers waarderen het om verantwoordelijkheid te krijgen in hun werk en te werken in een omgeving die resultaatgericht is in plaats van aanwezigheidsgericht. Door deze mensgerichte benadering te volgen en te investeren in het welzijn van onze collega's, maken we van Macaw een nog betere werkplek.

  1. Hebben jullie samenwerkingen met bijvoorbeeld scholen of beroepsverenigingen?

Macaw is partner van bijna alle Microsoft- en Sitecore-usergroepen. Deze gebruikersgroepen organiseren on- en offline community evenementen, waar wij actief aan deelnemen. Wij zijn een erkend leerbedrijf op diverse gebieden, waardoor er bij Macaw stagegelopen kan worden en er ieder jaar een aantal studenten bij ons afstuderen. Onze IT-professionals geven ook regelmatig gastlessen op scholen.

 

Reactie toevoegen