Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Macaw
Apps
Power App Cookbook

Aanrader: kookboek om Power Apps te maken

Eickhel Mendoza maakte een praktisch receptenboek om makkelijk applicaties te ontwikkelen.

15 februari 2021
Door: Macaw , partner

Eickhel Mendoza maakte een praktisch receptenboek om makkelijk applicaties te ontwikkelen.

Eickhel Mendoza maakte een praktisch receptenboek om makkelijk en zonder uitgebreide programmeerervaring applicaties te ontwikkelen. Macaw MVP Rebekka Aalbers reviewde het hele boek en vindt het een absolute aanrader. 

Microsoft Power Platform

Kookboeken zijn er altijd geweest. Vóór het internettijdperk, en in de eenentwintigste eeuw. Ze lijken zelfs tot een van de categorieën te behoren die in deze tijd populair blijven in geprinte vorm. Je hebt ze zelfs in grappige variaties, van het maken van deceptive desserts tot een boek dat ‘Bugs for Beginners’ heet. Dat een kookboek echter niet alleen handig is voor het maken van een heerlijk gerecht laat Eickhel Mendoza zien. Als Microsoft Business Applications MVP (Most Valuable Professional) heeft hij een grote passie voor het Microsoft Power Platform en droeg hij bij aan verschillende community-evenementen, zoals de Power Platform World Tour en het Global Azure Bootcamp. Hij heeft nu een Microsoft Power Apps Cookbook samengesteld met scenario’s voor het toepassen van Power Apps in de vorm van eenvoudig te volgen recepten. Mocht je denken dat dit boek alleen voor de doorgewinterde ontwikkelaar is – wees gerust en lees vooral verder!

Onze unicorn Rebekka

Mendoza heeft een boek samengesteld vol praktische recepten die verder gaan dan de officiële documentatie. Deze recepten helpen bijvoorbeeld om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen en om processen te automatiseren. Onze eigen MVP Rebekka Aalbers hielp mee om het boek te recenseren. Ze zegt hierover: “Dit boek is op zijn eigen manier uniek. In mijn eigen boekenkast staan wat meer traditionele kookboeken zoals The Silver Spoon en heel veel IT-boeken. Een boek met praktische en actiegerichte recepten die je stap voor stap begeleiden een app te bouwen die waarde toevoegt, is helemaal nieuw voor mij. En ik vind het geweldig!”

Als reviewer heb ik elke oplossing moeten ‘bakken’ en ik vind het een enorm nuttig boek voor citizen developers en zakelijke gebruikers die zelf een op maat gemaakte applicatie willen maken. Een aanbeveling is dan ook zeker op zijn plaats. En ik hoop dat het ‘kookboek’  je net zo veel plezier brengt, en net zo veel waarde oplevert als dat het mij heeft gedaan. En misschien word je wel net zo’n grote Power Apps-fans als ik.”

Beschikbaarheid

Het boek is via Amazon verkrijgbaar als e-book en paperback. Op de website van Amazon vind je ook meer informatie, zoals de inhoudsopgave, een gedetailleerde beschrijving van het boek, en de dingen die je kunt leren.

Veel plezier!

Veel plezier met lezen, en met ontwikkelen! Applicaties bouwen in een snelle applicatie-ontwikkelomgeving met verhoogde productiviteit en snelheid is belangrijker dan ooit tevoren om de concurrentie voor te blijven en om relevant te zijn.

Reactie toevoegen