Beheer

Dit is een bijdrage van Linkit
Cloud
innovatie, wijzen naar scherm.

Maak innovatie onderdeel van je bedrijfscultuur

Innoveren is één, het implementeren in je organisatie en cultuur is twee. 

22 februari 2022
Door: Linkit, partner

Innoveren is één, het implementeren in je organisatie en cultuur is twee. 

Bewust of onbewust heeft je organisatie de eerste stappen richting innovatie al gezet. Dit kan bijna niet anders. Je neemt een clouddienst af, of jullie organisatie heeft al het een en ander geautomatiseerd. Met als doel: het vergemakkelijken van processen of het besparen van kosten. 

Maar werkt deze manier van innoveren voor je organisatie? Of is een deel van het systeem alweer oud en achterhaald? Had het om te beginnen al een houdbaarheidsdatum? En zijn de medewerkers positief over deze innovatieslag? Wat is innovatie nu precies? Hoe structureer je innovaties? Is het een eenmalige keuze met einddatum of moet het onderdeel worden van je bedrijfscultuur? Iedereen weet dat als je niet innoveert, je concurrentie je voorbijvliegt. In dit artikel ontdek je de stappen die horen bij innovatie.

Wat is innoveren? 
Innovatie is lastig tastbaar te maken, laat staan de implementatie ervan. Het stopt niet na eenmalig iets nieuws ontwikkelen. Het is een constante stroom van vernieuwing. Vernieuwingen blijven doen aan je product en dienstverlening, werkprocessen, vaak met ondersteuning van technologie. Innovatie kan je veel geld en tijd besparen, mits het goed geïmplementeerd wordt binnen je bedrijf en cultuur. Innovatie is dus het vinden van de juiste combinatie van proces, people en technology.

Proces
Welke bottlenecks zijn er in jouw bedrijfsprocessen? Waar kan jij geld en tijd besparen? Het kan in externe- en interne processen zitten. Neem die eens onder de loep. Vaak gaat het misschien al jaren zo, en gaat het ook prima. Maar misschien kan het onbewust wel een stuk beter.  

Tip: Begin met het uitwerken van je kernproces (je product/dienstverlening) en breng zo stapje voor stapje het volgende of nieuwe proces per afdeling in kaart. Maak elke stap weer opnieuw inzichtelijk. Zo kom je achter de bottlenecks. Schakel zo nodig de hulp in van een specialist, zoals bijvoorbeeld een Experience Researcher. Vaak kan een buitenstaander en iemand die hierin gespecialiseerd is andere pijnpunten zien dan de organisatie zelf. 
 

People
Je weet nu waar de bottlenecks zitten en waar je een innovatieslag kan behalen. Hoe breng je dit naar je interne organisatie en zorg je ervoor dat zij hier ook achter staan?

Mensen zijn gewoontedieren, dus verandering kan vaak als lastig en frustrerend beschouwd worden. Maar innovatie kan juist processen vergemakkelijken en het werkplezier en de impact die ze maken met het resultaat vergroten. Er wordt gezegd dat het een grote uitdaging is om je medewerkers ‘mee te krijgen’, maar innovatie is een proces dat constant blijft doorgaan. Het stopt niet en heeft geen einddatum. Als management wil je innovatie dan ook niet neerzetten als een ‘project’, maar als een kernwaarde en onderdeel van je cultuur en strategie. 

Innovatie is niet een eenmalig traject waar mensen bang voor moeten zijn. Maak het minder groot, zie het niet als drempel en pas het geleidelijk toe binnen je organisatie. Nog belangrijker: betrek je mensen in het proces. Zie het als een upgrade, een evolutie van je bedrijf. 

Tip: Om innovatie te adopteren als onderdeel van de bedrijfscultuur, begin met: ‘Create Principles’. Deze ‘leefregels’ geven je personeel handvatten waarmee ze aan de slag kunnen met nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Bijvoorbeeld:

  • Twee is één, Één is geen
    • Meerdere collega’s moeten kennis hebben van een tool, framework of een taal (denk aan: Azure Pipelines, C++ of het Nano Framework) om deze te kunnen beschouwen als interne kennis.  
  • (YAGNI): You ain’t gonna need it. 
    • Implementeer geen nieuwe feature tenzij hier een behoefte voor is. Dit klinkt simpel, maar het is belangrijk dat er niet ontwikkeld wordt om het ontwikkelen. 
  • (KISS): Keep it Simple, Stupid. 
    • Een simpele oplossing heeft altijd de voorkeur, zelfs als deze oplossing er ‘stupid’ uitziet. 

 

Technology
Nu je weet hoe je medewerkers een positieve houding ten opzichte van innovatie laat ervaren, is het tijd om na te denken over de ‘hoe’-vraag. Bijvoorbeeld: Hoe ga je de IT-omgeving slimmer inrichten met behulp van de Cloud om zo kosten te besparen?

De hoe-stap is de laatste stap, terwijl dit vaak als eerste stap wordt gezien. Onthoud: Technologie is een middel, nooit het doel.

Technologie om jouw doel te bereiken is er in vele smaken. Maar je wilt ook niet een landschap creëren met 25 verschillende systemen. Technologie moet voor jou werken, en niet andersom. Alles moet te onderhouden en te overzien blijven. Dus hoe maak je de keuze voor de juiste technologie voor jouw organisatie, nu innovatie onderdeel van je strategie en cultuur is? Uiteraard kan een expert je hierbij helpen. Heb je een interne development afdeling? Perfect! Laat die samen met de expert kijken naar de mogelijkheden. 

Tip: Probeer een ‘DevOps’ manier van werken. Hierbij werken de development- en operations-teams nauw samen. Zo kan het direct geïntegreerd worden in je organisatie en maak je het onderdeel van de nieuwe ‘normale’ werkprocessen. Extra tip: Hiervoor gebruiken wij bij LINKIT het CALMS framework: Culture – Automation - Lean – Measurement - Sharing. 

Conclusie:
Innovatie moet verankerd zijn in je strategie en bedrijfscultuur. Het is niet een eindbestemming; het is iets dat je in de DNA van je organisatie wilt hebben. Innovatie biedt kansen om veel tijd en kosten te besparen. Zo loop je niet meer achteruit, maar vooruit. En ben jij degene die de concurrentie voorbijvliegt. 

Wil je nog meer weten over hoe je innovatie onderdeel van je cultuur maakt en ben je benieuwd naar de ervaring van anderen? Neem dan deel aan ons gratis interactieve online event: Studio LINKIT. Een online sessie waarbij je je eigen vragen kan stellen en waarbij er een panel van experts aanwezig is die je alles kan vertellen over dit onderwerp.

Studio LINKIT heeft al plaatsgevonden, maar we hebben alles voor je opgenomen. Wil je de video terugkijken? Dat kan hier.

 

Reactie toevoegen