Beheer

Dit is een bijdrage van Linden IT
Security
Top 10 antivirusprogramma's

Top 10 antivirusprogramma's

Met een virusscanner houd je ongewenst internetverkeer buiten de deur. De virusscanner beschermt je tegen virussen, spam, phishing en malware. 

19 juni 2019
Door: Linden IT , partner

Met een virusscanner houd je ongewenst internetverkeer buiten de deur. De virusscanner beschermt je tegen virussen, spam, phishing en malware. 

Maar welke virusscanneer moet je aanschaffen om je IT-omgeving te beschermen? Op onze website hebben we de 10 beste antivirus-applicaties in een overzicht geplaatst die door PCMag onafhankelijk beoordeeld zijn.

VIRUS, SPAM, PHISHING, MALWARE, SPYWARE
Antivirusscanners van tegenwoordig richten zich vaak op het tegenhouden diverse virussen en malware. Deze Malware heeft als functie geld afhandig te maken van bedrijven en computereigenaren. Het primaire doel is dus niet het slopen van computernetwerken, maar eerder het tijdelijk stilleggen van activiteiten totdat er betaald is.

DE TOP 10
In dit overzicht staan de 10 betere antivirusprogramma’s met iedere een eigen onafhankelijke beoordeling. In het antivirus overzichtstabel is te zien over welke functies de geteste antivirusprogramma's beschikken. 

WELKE MOET IK KIEZEN?
De vele antivirusprogramma’s maakt het de gebruiker lastig om te kiezen. Op de vraag: Welke antivirussoftware houd je computer veilig? Is geen eenduidig antwoord te geven. Met een standaard antivirusprogramma houd je al behoorlijk veel virussen, spam, malware en spyware verkeer tegen.  Het is dus ook aan jezelf om goed uit te kijken naar welke informatie je zelf binnenhaalt. Klik bijvoorbeeld niet op e-mailtje of links waarvan de afzender niet bekend is.  Bitdefender Antivirus Plus heeft daarentegen op alle fronten het best gescoord en is ook niet de duurste in aanschafprijs. The kure lijkt het slechtst uit de test te komen. Deze applicatie houdt alleen malware tegen en dient naast een reguliere antivirusapplicatie gebruikt te worden.  Kaspersky Anti-Virus en Webroot SecureAnywhere AntiVirus verschillen niet veel van de nummer 1. Ook is het maar net van belang waar de prioriteit wordt gelegd.

ANTIVIRUS OVERZICHTSTABEL

2
Reacties
ICT DSW 27 juni 2019 14:58

Enne, F-Secure?

J v.d. Zanden 20 juni 2019 12:25

Waarom wordt Windows Defender Antivirus niet genoemd? Uit dit onderzoek blijkt dat W10 Defender uitstekend werk verricht en andere AV SW overbodig maakt. Dat was vroeger (2015) anders, maar anno 2019 niet meer.
https://www.maketecheasier.com/is-windows-defender-good-enough/
Ik heb er zelf ook goede ervaringen mee.

Reactie toevoegen