Beheer

Dit is een bijdrage van Linden IT
IT beheer
Service-Now-nummer-een

ServiceNow hard op weg naar de nummer 1 in IT Service Management tools

Het Amerikaanse ServiceNow is hard op weg de nummer 1 in IT service management tools te worden.

28 november 2018
Door: Linden IT , partner

Het Amerikaanse ServiceNow is hard op weg de nummer 1 in IT service management tools te worden.

In de Gartner Magic Quadrant wordt het bedrijf als winnaar geroemd. En ook in de Fortunes top 50 Next Decade Champions heeft ServiceNow een 3e plaats bereikt. Waar komt dat succes van ServiceNow vandaan?

Volgens Fortune heeft ServiceNow inmiddels een wereldwijd marktaandeel van 40% van IT service management tools bij de wereldwijde ondernemingen, met maar liefst een retention rate van 97%. ServiceNow wil in 2020 een omzet van 4 miljard dollar behalen. Bovendien is het bedrijf behoorlijk winstgevend.

Lokale support en partnernetwerk
ServiceNow domineert vaak de shortlist van bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe tools en beschikt over een wereldwijde lokale support organisatie. Die populariteit levert ServiceNow een omzet op die drie keer zo hoog is als de dichtstbijzijnde concurrent. Dat heeft er tevens toe geleid dat er een groot partnernetwerk is ontstaan voor professional services en integratie. ServiceNow biedt ook oplossingen voor ondersteuning van de HR en verkoopafdelingen. Op weg naar Enterprise Support Management!

Personaliseren
Volgens John Donahoe, CEO van ServiceNow, is het succes vooral te danken aan het feit dat het bedrijf geboren is in de cloud. ServiceNow helpt haar klanten met digitaal transformeren door taken te automatiseren en de service experience van gebruikers te personaliseren. AI en machine learning zullen dat in de toekomst nog verder ondersteunen.

Want het vakgebied is aan het veranderen, zo constateert ook Gartner. Daarom heeft Gartner de naam IT service support management (ITSSM) als verwijzing naar de operationele tools van de IT support teams gewijzigd. Sinds dit jaar wordt dat aangeduid met IT service management (ITSM). De naamsverandering benadrukt het toenemend belang van ITSM voor organisaties anders dan support organisaties. Het wordt veel breder gebruikt en ingezet.

Integreren
Organisaties zouden de ITSM tools moeten kiezen op basis van de juiste mix van ITSM eisen en voorwaarden, maar ook op basis van het gebruiksgemak en het gemak waarmee ze geïntegreerd kunnen worden met bredere IT Operations management-functies, zoals HR en verkoopafdelingen.

Veel ITSM tools bieden al ticketsystemen, maar de echte meerwaarde zit in hoe deze tools de IT-organisatie ondersteunen bij het leveren en verbeteren van IT-diensten. Ook geven ze meer inzicht in de resultaten van die services. En die dingen doet ServiceNow kennelijk heel goed.

 

Reactie toevoegen