Beheer

Dit is een bijdrage van Linden IT
Carriere
Microsoft Certificeringen in 2019

Role-based Microsoft Certificeringen in 2019

Wat houdt de Microsoft Role–Based Certificeringen in en wat verandert er?  

6 maart 2019
Door: Linden IT , partner

Wat houdt de Microsoft Role–Based Certificeringen in en wat verandert er?  

Microsoft heeft de certificeringen veranderd naar Role –Based Certifications. Met de Role-based Certification sluit de certificering beter aan op je dagelijkse werk.

Wat zijn Role-based certificeringen?

Waar voorheen de certificering was gebaseerd op de applicatie of servies, zijn ze nu gebaseerd op een rol binnen je functie. Microsoft heeft na een werkfunctieanalyse een lijst samengesteld met relevante IT-vaardigheden. Vervolgens is er een selectie gemaakt voor de lesstof en examenonderwerpen die verwerkt worden in de Role-based certificering. Dit jaar wordt op basis van de gemaakte analyse de 6 nieuwe rollen geïntroduceerd.

  1. Azure Administrator;
  2. Azure Developer;
  3. Azure Solutions Architect;
  4. DevOps Engineer;
  5. Microsoft 365 Modern Desktop Administrator;
  6. Microsoft 365 Enterprise Administrator.

Microsoft Windows 10
Ook de Microsoft Windows 10 MCSA verandert naar de Role-based certificering. Dat betekent dat het oude 70-697 examen tot 30 april beschikbaar is en het 70-698 examen tot 31 maart te maken is. De nieuwe Role-based certificaten voor Windows 10 bestaan uit twee certificaten. Voorlopig zal er nog geen tot weinig studiemateriaal beschikbaar zijn voor MD-100 en MD-101. Het ontwikkelen hiervan neemt vaak veel tijd in beslag.  Ter vergelijking hebben twee nieuwe Azure certificeringen welke in juli zijn geïntroduceerd nog geen leermateriaal in CBT Nuggets, proefexamens komen mondjesmaat beschikbaar. Verder is de gids introducing Windows 10 for IT-professionals wel beschikbaar op onze website.

MD-100
In het examen van MD-100 wordt er kennis getest op het gebied van de implementatie van Windows, het beheer van apparaten en gegevens, veelgebruikte methoden voor authenticatie en toegangscontrole. Verder wordt er ook ingegaan op de architectuur en tools die worden gebruikt voor het beheren, monitoren en oplossen van problemen met het besturingssysteem, de apps en de hardware.

MD-101
Het vervolg van MD-100, het examen van MD-101 Managing Modern Desktops examen, bestaat uit het uitrollen en updaten van Windows 10, beheren van profielen en policies. Verder ook het beheren en beschermen van apparaten en het beheren applicaties met bijbehorende data.

Microsoft Office 365
Voor Microsoft Office 365 vervallen de examens 70-346 Managing Office 365 Identities and Requirements en 70-347 Enabling Office 365 Services na 30 april.  Samen vormden zij de MCSA Office 365, een associate certificaat. De vervangers, namelijk MS-100 en MS-101, zijn inhoudelijk te vergelijken met die van 70-346 en 70-347, maar dan gericht op expert level.  Het nieuwe examen MS-900 Microsoft 365 Modern Desktop Administrator is daarentegen wel voor IT-professionals op associate-level.

Dit MS-900 examen is bedoeld voor ICT’ers die hun fundamentele kennis willen aantonen over de overwegingen en voordelen van het gebruikmaken van cloudservices in het algemeen en het SaaS-cloudmodel (Software as a Service). 

Dit examen omvat ook kennis van de beschikbare opties en voordelen die worden behaald door het implementeren van Microsoft 365-cloudservices. Dit examen kan worden beschouwd als een voorbode voor examens over cloudcomputing en technologieën, zoals Office 365, Microsoft Intune, Azure Information Protection (AIP) en Windows 10.

Het MS-900 examen omvat onder andere:

·      Vragen over cloudconcepten (15% -20%)

·      Vragen over Core Microsoft 365 Services en Concepten (30-35%)

·      Vragen over kennis van Informatie over beveiliging, compliance, privacy en vertrouwen in Microsoft 365 (30-35%)

·      Vragen over kennis van Informatie over Microsoft 365-prijzen en -ondersteuning (25-30%)

Het moge duidelijk zijn dat de insteek van de certificeringen veranderd zijn naar Role-Based Certifications. Voor de SAAS-oplossingen zoals Azure en Office 365 komen er nieuwe certificeringen beschikbaar. Deze nieuwe examens variëren van asosciate-level tot expert-level. Meer examens en certificeringen voor dit jaar zijn op de website van Microsoft te vinden.

Microsoft Azure
Voor Azure verdwijnt de welbekende MCSA- en MCSE-certificering.  Dit heeft als gevolg dat eind vorig jaar examens van Azure 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions, 70-533: Implementing Microsoft Azure Solutions, 70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions zijn komen te vervallen.

De nieuwe role-based certificering van Azure bestaande uit de Azure Administrator, Developer and Solutions Architect rollen. De Administrator en Developer certificering worden geëxamineerd op associate-niveau, terwij de Solutions Architect bestaat uit de expert-level examens. Hieronder vind je een opsomming van examenonderwerpen per certificering.

De Azure Administrator certificering bestaat uit twee verschillende examens. 

AZ-100 - Microsoft Azure Infrastructure and Deployment
In dit examen wordt er gevraagd naar kennis over het beheren van verschillende Azure-abonnementen, beheren van resource groups, Implementeren en beheren en back-uppen van Virtuele machines (VM's), configureren van virtuele netwerken, beheren van Azure Active Directory en het beheren van identities.

AZ-101 - Microsoft Azure Integration and Security
Bij het examen van AZ-101 komen de onderwerpen van servermigratie naar Azure, implementeren en beheren van opslag, implementatie van geavanceerde virtuele netwerken, applicatieservices implementeren en beheren aan bod.

De Azure-developers certificering bestaat uit één examen.

AZ-203 - Developing Solutions for Microsoft Azure
Tijdens dit examen wordt er mogelijk gevraagd naar de beveiliging van Azure-oplossingen, de ontwikkeling van Azure infrastructure als Service Compute-oplossingen, ontwikkeling van Azure-opslag, het verbinden en gebruiken van Azure-oplosingen net services van derden.

De Azure Solutions Architect certificering bestaat uit twee verschillende examens.

AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies
Het examen van AZ-300 bestaat uit vragen over de implementatie en configuratie van infrastructuur, implementatie van workloads en beveiliging, Creëren en implantatie van applicaties en ontwikkelingen voor de cloud en voor Azure Storage.

AZ-301: Microsoft Azure Architect Design
Inhoudelijk gaat het examen van AZ-301 over het bepalen van werkbelastingvereisten, ontwerpen van Identity and Security, ontwerp een dataplatform-oplossing, ontwerp een Business Continuity-strategie en ontwerp voor implementatie, migratie en integratie (10-15%)

1
Reacties
Anoniem 18 maart 2019 14:17

Op asociale nivo?

Reactie toevoegen