Beheer

Dit is een bijdrage van Linden IT
IT beheer
Consultancy bij Linden-IT

Consultancy bij Linden-IT

De komst van cloudoplossingen heeft bijgedragen aan de grote vraag naar ICT-consultants gespecialiseerd in cloud toepassingen, DevOps, Networking en IT-infrastructuur. 

25 juli 2019
Door: Linden IT , partner

De komst van cloudoplossingen heeft bijgedragen aan de grote vraag naar ICT-consultants gespecialiseerd in cloud toepassingen, DevOps, Networking en IT-infrastructuur. 

Bedrijven migreren hun applicaties en diensten massaal naar de cloud. Linden-IT speelt op deze trend in en startte dit voorjaar met het detacheren van ICT-consultants om aan de grote vraag te voldoen.
“Linden-IT kan een rol spelen door gekwalificeerde ICT-consultants in te zetten bij het ontwerpen, inrichten en beheren van cloud-omgevingen”, aldus Tobias Fidder, Manager Consultancy. “Cloud omgevingen zijn stabiel, schaalbaar en financieel aantrekkelijk. Het is daarom heel verleidelijk om over te stappen naar de cloud.”

Consultants
De consultants bij Linden-IT richten zich op cloud-oplossingen, DevOps, Networking en ICT-infrastructuur. Ze hebben ruime ervaring op het gebied van zowel on-premise, hybride als cloud-oplossingen. Dagelijks ontwikkelen, implementeren en onderhouden ze servers, storage, netwerk en security infrastructuur.

Cloud specialisten
Cloud specialisten of cloud-engineers houden zich veelal bezig met migraties naar de cloud. Ze analyseren, ontwerpen en ontwikkelen cloud-oplossingen van Amazon Web Services of Microsoft Azure, Google Cloud Platform en andere platformen.

DevOps Engineers
DevOps Engineers werken in een agile-team waar ze op structurele basis snel en foutloos software deployen. De deployments zijn in hoge mate geautomatiseerd. Ook ondersteunen zij de ontwikkel- en teststraten.

Network en Security Engineers
Network en Security Engineers zijn betrokken bij de informatiebeveiliging van ICT-infrastructuren. Zij hebben als doel om de beveiliging naar een hoger niveau te tillen. Ook geven zij advies over securityvraagstukken.

Lijnmanager
De lijnmanager vertaalt het beleid van het bedrijf naar de werkvloer en de werknemers. De lijnmanager verdwijnt echter steeds vaker uit het bedrijfsleven of wordt meer gezien als een rol binnen de ICT.

Servicedeskmanagers
Als Servicedeskmanager ben je de leidinggevende en verantwoordelijke van de servicedesk. Je houdt het aantal KPI’s en SLA’s in de gaten. Het draait niet alleen om je leidinggevende capaciteiten, maar ook om je technische skills. Verder draag je verantwoording af aan het management en bepaal je de koers van de afdeling. Een senior servicedesk medewerker kan ook de bevoegdheden van een servicedeskmanager hebben.

ICT-specialisten
Een ICT-specialist heeft gemiddeld genomen een brede ICT-kennis en voorziet het bedrijf van ICT-advies.  Verder beantwoordt degene vragen over de inkoop en bemiddeling bij ICT.  Ook lost de ICT-specialist problemen op en is hij verantwoordelijk voor een afdeling.

Detachering
Linden-IT denkt met de opdrachtgever mee bij het inzetten van ICT-consultant. De ICT-detacheerder schakelt snel en blijft daardoor persoonlijk en betrokken naar zowel de ICT-consultant als de opdrachtgever. ICT-consultants worden op projectbasis gedetacheerd bij de opdrachtgever. “Deze consultants kunnen worden ingezet om advies te geven over vraagstukken op het gebied van complexe en geavanceerde cloud-omgevingen en ICT-infrastructuren”, vertelt Fidder.

De ICT-consultants van Linden-IT werken voor het MKB, multinationals, overheids- en onderwijsinstellingen door het hele land. Ze blijven zich continu ontwikkelen door het behalen van certificaten en hebben passie voor het vak ICT.  “Onze ervaren ICT-consultants streven naar de meest effectieve en duurzame oplossing”, voegt Fidder hieraan toe.

Reactie toevoegen