Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Konica Minolta
Infrastructuur
Workplace Hub

IT-infrastructuur op een vierkante meter

Met Workplace Hub biedt Konica Minolta kleine en middelgrote bedrijven (MKB) een oplossing die hen in staat stelt te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van beveiliging, IT-beheer en beschikbaarheid van informatie

4 juni 2019
Door: Konica Minolta , partner

Met Workplace Hub biedt Konica Minolta kleine en middelgrote bedrijven (MKB) een oplossing die hen in staat stelt te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van beveiliging, IT-beheer en beschikbaarheid van informatie

Workplace Hub combineert on-site IT met cloud-gebaseerde resources voor maximale flexibiliteit en uitvalbestendigheid. MKB-bedrijven krijgen een intelligente kantooromgeving, zodat zij zich kunnen concentreren op de groei van hun bedrijf in plaats van op hun IT-beheer.

Konica Minolta ontwikkelde het Workplace Hub-platform in samenwerking met zijn partners Acronis, Canonical, Elastic, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Oracle Dyn, ScienceLogic, ServiceNow en Sophos. De Hub is het eerste product dat voortvloeit uit deze samenwerking en biedt een complete IT-infrastructuur met server, MFP, WLAN en softwareplatform op een oppervlak van slechts één vierkante meter, aangevuld met een uitgebreid serviceaanbod. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor de rack-oplossing Edge, die hetzelfde dienstenpakket biedt met uitzondering van de MFP-functionaliteit. Workplace Hub en Edge kunnen bestaande systemen vervangen of aanvullen om specifieke operationele taken of alle IT te beheren.

Uit recent onderzoek van Konica Minolta blijkt dat een derde van de ondervraagde MKB-bedrijven van mening is dat IT-problemen leiden tot hogere kosten, lagere productiviteit en minder arbeidskwaliteit. De Workplace Hub helpt het MKB bij het moderniseren van de werkplek. Zo wordt de groeiende IT-complexiteit verminderd en kunnen de nodige tools, diensten en apparaten effectiever en efficiënter worden beheerd. Daarmee reageert Konica Minolta op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven, die steeds minder middelen hebben om gelijke tred te houden met het tempo van IT-innovaties, de verder toenemende veiligheidsrisico's en wettelijke vereisten, zoals de AVG.

"Ons doel is om bedrijven te helpen bij het creëren van de werkplek van de toekomst. De eerste stap in dit proces is vereenvoudigen van de IT met een alles-in-één systeem dat hardware, software en diensten naadloos integreert in een complete cross-vendor oplossing", legt Dennis Curry, interim CTO van Konica Minolta en bedenker van de Workplace Hub, uit. "Onze Workplace Hub verbindt mensen, ruimtes en apparaten naadloos met elkaar en maakt een intelligente kantooromgeving mogelijk. Daardoor kunnen kleine en middelgrote bedrijven zich richten op de groei van hun bedrijf en zorgen voor concurrentievoordelen."

"Digitale transformatie is de drijvende kracht achter bedrijfsinnovaties, vergroot het concurrentievermogen en creëert de pioniers van morgen", zegt Xavier Biermez, Managing Director Konica Minolta Business Solutions België en Nederland. "Steeds meer mensen willen in teamverband en toch locatie-onafhankelijk samenwerken. Helaas zijn de randvoorwaarden hiervoor niet altijd aanwezig. Daarom hebben we met de Workplace Hub een platform gecreëerd dat de opbouw en veilige werking van de IT-infrastructuur mogelijk maakt, zorgt voor focus op de kernactiviteiten en de basis legt voor een geconnecteerd kantoor."

Reactie toevoegen