Beheer

Dit is een bijdrage van Joost-IT
IT beheer
Michaëlya Le van Joost-IT.

Vrouw in de IT: TOPdesk/ITSM consultant Michaëlya Le

'Ik denk dat het helpt om verhalen te delen over vrouwen in de IT'

26 augustus 2022
Door: Joost-IT, partner

'Ik denk dat het helpt om verhalen te delen over vrouwen in de IT'

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. Dit keer Michaëlya Le van Joost-IT.

Welke functie heb je?

Ik ben TOPdesk/ITSM consultant en applicatiebeheerder.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Tijdens mijn studie Japans kwam ik er al snel achter dat ik hier geen werk in wilde. Via de financiering van de gemeente kwam ik bij een ‘eenvrouwszaak’ terecht waar ik in eerste instantie hielp met de marketing. Al snel was ik ook bezig met het bouwen en aanpassen van de website en andere IT klusjes. Ook programmeren leek me erg leuk. Zodoende kwam ik erachter dat de IT wellicht wel iets voor mij zou zijn. Omdat ik geen ervaring had in de IT was het moeilijk om ergens te starten. Ik kwam bij een organisatie terecht waar ik mocht beginnen op de Servicedesk en later kon doorgroeien naar meer technisch werk. Zo ben ik na een tijdje overgestapt naar de functie TOPdesk applicatiebeheerder.

Ik had al snel door dat alleen de technische kant niet voldoende voor mij was. Juist het contact en adviseren van klanten vind ik erg leuk. Deze combinatie van applicatiebeheerder en consultant heb ik nu bij Joost-IT gevonden.

Wat is het leukste aan je baan?

Het leukste aan mijn baan is dat ik bij meerdere organisaties kom en daarmee in contact kom met verschillende mensen in verschillende sectoren. Hier kan ik veel kennis en ervaring opdoen. Ook haal ik veel voldoening uit het helpen en adviseren van mensen, niet alleen klanten maar ook collega’s binnen Joost-IT.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Een enkele keer had ik het gevoel niet serieus genomen te worden als vrouw in de IT wereld. Toen ik bij de ICT Servicedesk werkte heb ik een keer meegemaakt dat de klant, een man, van zijn stoel viel van verbazing toen hij een vrouwenstem aan de lijn hoorde. Jammer dat dit gebeurde, maar nu kan ik erom lachen.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Ik denk dat het helpt om verhalen te delen over vrouwen in de IT. Dus inzetten op bepaalde prestaties die een vrouw in de IT geleverd heeft en de weg ernaartoe.

1
Reacties
Jessica Meijer 01 september 2022 19:24

Zoeken jullie voor de volgende rubriek nog een dame in IT?

Reactie toevoegen