Beheer

Dit is een bijdrage van Joost-IT
IT beheer
Martijn Hulsman en Stephen Ley

Podcast: Van reactief handelen naar dienstverlenend opereren

Na de overname van Chairwell worden steeds meer processen op elkaar afgestemd

4 april 2022
Door: Joost-IT, partner

Na de overname van Chairwell worden steeds meer processen op elkaar afgestemd

Joost-IT gaat in gesprek met Martijn Hulsman, Manager Sales Engineering van Ivanti. Na de overname van Chairwell worden steeds meer processen en cloudontwikkelingen op elkaar afgestemd, maar de beide platforms blijven bestaan. Het grootste groeipotentieel zit in de AI (Artificial Intelligence) en voor succesvolle ondernemers wordt automation het allerbelangrijkst.

Op de vraag, wat Ivanti onderscheidt van andere bedrijven, stelt Hulsman: “Ivanti heeft een breed portfolio, waarbij je van cradle to the grave management kan doen. Zowel procestechnisch, waarin servicemanagement en assetmanagement een rol speelt, maar ook discovery oplossingen en de managementoplossingen daaromheen. Wij focussen ons wat meer op het servicemanagement vakgebied en bedienen de markt van het middensegment; alle enterprises tussen vijf en 20.000 eindgebruikers.”

Met de Discovery, een turnkey oplossing zet Ivanti erg in op automation. “Deze discovered en voedt automatisch de CNDB met courante informatie. Het werk automatiseren noemen we een shift left, zodat het zoveel mogelijk op het punt terecht komt, dat er geen mens aan te pas komt. Dat is het ultieme streven. Daar zijn we nog lang niet en t gaat ook nooit voor 100% lukken, maar we zijn heel erg onderweg.” Het belangrijkste voor IT managers in de toekomst is: “Automation, automation, automation. Er is maar één manier om de IT kosten te drukken; de mensen. Met automatiseren kun je met dezelfde mensen meer doen.”

Ivanti gaat zelfs een stap verder. “Als je een probleem kan detecteren en oplossen, voordat een gebruiker het herkent en erkent en een ticket aanmaakt, dan ben je positief bezig richting die organisatie. Dat is het ultieme doel en daar zit op dit moment de grootste uitdaging.” Hier komt AI om de hoek kijken: “Je bent dan data aan het verzamelen over oplossingen en of die wel of niet gaan werken. Daarin zijn we de eerste stappen ook aan het nemen. De automation is er, maar het blijft een constante journey.”

Waar ziet Hulsman AI naar toe gaan; kan AI analyses uitvoeren en wellicht problemen oplossen? “Op dit moment analyseert AI trends, waar een mens niet aan toe komt. We verzamelen tegenwoordig zoveel data, dat het voor een mens bijna onmogelijk is om te identificeren waar het probleem zit. Daar zit voor servicemanagement de grootse toegevoegde waarde. Een AI gaat nooit oplossen. Die gaat iets concluderen en dan kun je als mens voorgekauwde oplossingen eraan hangen. Uiteindelijk zal een AI zich misschien evolueren tot iets, dat dit wel gaat doen. Maar ik ken nog geen AI die al zo ver is.”

De IT-dienstverlening zal veranderen; daar is Hulsman van overtuigd. Hij adviseert IT-managers: “Kijk naar jouw incidentenlijst en waar je met automatisering progressie kunt maken.” Dan kan het gaan om het automatisch resetten van password en het automatisch updaten van apps. “Bedenk wat je écht nodig hebt qua proces. Welke value je wilt genereren voor jouw business. Het kan zijn de vermindering van de downtime; als de kassa eruit ligt, kun je niet afrekenen. Dat is direct geld in het supermarktwezen, want de mensen laten hun boodschappen staan en gaan naar een ander toe. Je moet naar de outcome kijken, daarop je eisen bepalen en dan pas gaan kijken welke tool je nodig hebt.” Hulsman lacht: “Daar kan een relatief flexibel platform als Ivanti wel in passen!”

Luister naar het gehele gesprek tussen Stephen en Martijn via onderstaande Typisch Joost! podcast aflevering:

 

Reactie toevoegen