Loopbaan

Dit is een bijdrage van Joost-IT
Carriere
Valeria Thakoer van Joost-IT

Bijblijven in de IT: Valeria Thakoer vertelt

'Ik houd de ontwikkelingen in mijn vakgebied bij'

30 oktober 2020
Door: Joost-IT, partner

'Ik houd de ontwikkelingen in mijn vakgebied bij'

In de IT wordt van je verwacht dat je altijd up-to-date bent met je kennis. De technologische wereld verandert immers snel, en de benodigde vaardigheden, vereiste kennis en verwachtingen van werkgevers daarmee ook. Iedereen heeft echter een andere leerbehoefte. Valeria Thakoer van Joost-IT vertelt hoe zij haar kennis heeft bijgespijkerd.
 

Welke cursus / opleiding / training heb je gedaan?

ITIL 4 Managing Professional Transition 

Waar was deze opleiding, training of cursus op gericht?

Deze cursus is speciaal ontworpen voor mensen die reeds het ITIL gedachtengoed beheersen. Het stelt een ITIL v3 expert in staat om de kennis en vaardigheden op te doen op het gebied van ITIL 4 in een verkort traject.

Welke vorm heb je aangewend? E-learning of klassikaal?

Het was een combinatie van klassikaal en onderwijs op afstand.

De opleidingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar hoe maak je een goede keuze als het gaat om opleidingen – duur- en aanbod?

Als eerste houd ik de ontwikkelingen in mijn vakgebied bij. Als ik eenmaal een cursus heb gekozen kijk ik wie het aanbied. Vaak zijn dat wel de bekende en wat grotere opleiders. Daarnaast vraag ik de ervaringen op bij collega’s en vakgenoten en kijk ik naar de reviews op de websites. Omdat ik in de detachering werk speelt de duur van de cursus mee, elke dag in training is een dag minder declarabel. Inmiddels zijn de mogelijkheden om trainingen te volgen eindeloos, en hoeft het niet persé te koste te gaan van de inzet bij klant.

Beschikte je al over de voorkennis van je cursus/opleiding?

Ja, het is een transitie traject tussen ITIL v3 en ITIL 4. Een ITIL v3 expert certificering is een ingangseis. 

Welke learnings heb je meegenomen?

De synergie van ITIL met Agile, DevOps en Lean. De specifieke facetten met betrekking tot Digitale Transformaties en de evolutie naar practices en het value stream system. 

Wat is jouw tip aan andere IT’ers voor de zelfontwikkeling?

Doen! Niet omdat het moet, maar omdat het mag.

 

Reactie toevoegen