Loopbaan

Dit is een bijdrage van Ivanti
Carriere
Denise van Rossum Ivanti

Vrouw in de IT: Support Engineer Denise van Rossum

‘Ik zou het leuk vinden om een directe vrouwelijke collega te hebben.’

24 juni 2020
Door: Ivanti , partner

‘Ik zou het leuk vinden om een directe vrouwelijke collega te hebben.’

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Deze week Denise van Rossum van Ivanti.

Welke functie heb je?

Support Engineer.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Ik ben al 18 jaar werkzaam in de IT. Ik ben begonnen als IT Administrator voor meerdere klanten, doorgegroeid naar project engineer en vervolgens IT-consultant. Ik weet nog heel goed dat ik voor het eerst met een van de voormalige RES Software producten in aanraking kwam. Het was tijdens mijn stage en ik was er al meteen weg van. De software RES PowerFuse en RES Wisdom waren snel producten die mij als IT’er erg hielpen om IT-omgevingen op een eenvoudige manier beheren, bouwen, onderhouden en migreren. Hoe eenvoudig of complex de omgevingen ook waren. De producten die een voor een allemaal functionaliteiten aan de eindgebruikers faciliteren en de IT-organisatie helpt dit zo eenvoudig en gestandaardiseerd mogelijk te doen waardoor je een stabiele omgeving kunt aanbieden en tegelijk de achterban hebt van een Supportafdeling die er echt voor gaat om vraagstukken en problemen zo snel mogelijk te verhelpen door net het stapje extra te zetten. En toen dacht ik: “Bij dat team wil ik horen!”

Wat is het leukste aan je baan?

Afwisseling en diversiteit heb ik altijd al uitdagend gevonden. Bij Ivanti kan ik als Support Engineer functionele vraagstukken met technische oplossingen beantwoorden. Hoe leuk is dat. Eén keer goed over na denken en dan proberen te automatiseren. Momenteel geeft ik support aan de producten Ivanti Workspace Control, Ivanti Automation en Ivanti Identity Director. Daarom kom ik in aanraking met ontzettend veel andere software die niet van Ivanti zijn en allerlei omgevingen van SMB tot Enterprise omgevingen. Dat is juist wat ik zie als uitdaging. Het contact met de klant en het samen bereiken van het einddoel is wat me hierin aantrekt.

Ook hebben we te maken met technische issues en bugs. Het leuke daarvan is dan weer om de gewenste functionaliteit naast het technisch gedrag te leggenen en dit daarna weer over te brengen aan het Software Engineer team. Zij kijken met een hele andere blik op een case. Dat is erg interessant en ondanks ik niet kan programmeren is het juist leuk met die teams samen te werken.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Ik zou het leuk vinden om een directe vrouwelijke collega te hebben. Er zijn er wel vrouwen die werken in de IT, maar ikzelf heb nog nooit een vrouwelijke collega gehad in dezelfde functie in het bedrijf waar ik op dat moment werkte. Ook bij Ivanti werken er alleen mannen in het team waar ik in zit. Waarom dit is, is denk ik gewoonweg deels te verklaren door persoonlijke interesse. Niet alles is daaraan te relateren. Als vrouw heb ik wel degelijk mijn obstakels moeten overwinnen. En ook in 2020 zijn er nog altijd - al dan niet onbewuste - vooroordelen die nadelig kunnen uitwerken.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Zelf vind ik niet dat het vrouw zijn iets mag zijn waardoor je niet voor een technische rol zou kunnen kiezen. Ontdek gewoon wat je leuk vindt, waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Zie jezelf niet als een vrouw die een technische carrière aangaat of rol vervult, maar zie jezelf als persoon.

En dat een vrouw zich meer moet bewijzen als een man; Ja, dat gebeurt. Maar, nou en… Als jij het kunt dan kun je het. Laat dat ook zien. Op die manier zal dit steeds meer uitvlakken.

Reactie toevoegen