Loopbaan

Dit is een bijdrage van Itility
Carriere
Renée Malone Itility

Nieuwe baan in Corona-tijd: Senior Recruiter Renée Malone

‘De eerste gesprekken met kandidaten zijn laagdrempeliger.’

15 juli 2020
Door: Itility, partner

‘De eerste gesprekken met kandidaten zijn laagdrempeliger.’

Beginnen aan een nieuwe baan is altijd spannend, maar helemaal in deze uitzonderlijke tijd. De afgelopen maanden stond alles in het teken van het bestrijden van het COVID-19 virus en alles ging ‘anders’ dan normaal. Hoe is het om in tijden van Corona te starten met een nieuwe baan in de IT? Renée Malone van Itility vertelt.

Heb je in Corona-tijd gesolliciteerd of was je net voor de lockdown al aangenomen? En hoe is dat in zijn werk gegaan?

Ik heb voor de Corona-tijd gesolliciteerd. Twee weken voor de lockdown heb ik het aanbod van Itility geaccepteerd en mijn vorige werkgever ingelicht over mijn vertrek. Tijdens de lockdown hebben we goed contact gehouden en heeft Itility mij altijd het gevoel gegeven dat er blijvend kansen waren voor groei. Ik heb de hele periode veel vertrouwen gehad in deze nieuwe stap.

Wat is je functie en wat houdt deze functie in binnen jullie bedrijf?

Ik ben Senior Recruiter bij Itility. Dit betekent dat ik samen met de verschillende consultants en het staffing team kijk naar de vraag voor nieuw personeel. Daar ga ik dan de juiste persoon bij zoeken: iemand die zowel past binnen de Itility-familie als de juiste technische skills heeft om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun uitdagingen. Omdat wij als consultancy bedrijf klanten helpen met hun digitale vraagstukken, kunnen we die klanten juist in tijden van Corona goed ondersteunen. Zeker omdat wij een bedrijf zijn dat samen met de klant denkt in kansen en oplossingen, niet in problemen.

Hoe ben je ingewerkt en hoe anders was dat dan dat je gewend bent?

Gelukkig kon ik met een groepje van drie nieuwe collega’s op kantoor beginnen. De laptops stonden klaar en de onboarding trainingen werden zo veel mogelijk face-to-face gegeven. Bij Itility is ontzettend goed nagedacht over hoe we ons kunnen bewegen binnen het kantoorpand en dat geeft veel vertrouwen. Natuurlijk heb ik een aantal directe teamleden nog niet in het echt kunnen ontmoeten, en doen we veel virtueel. Heel anders dan anders is het eigenlijk niet, want bij veel bedrijven doe je tegenwoordig aan e-learning tijdens je eerste weken.

Ben je überhaupt op kantoor geweest de afgelopen tijd of ga je binnenkort voor het eerst?

Ik zit één dag in de week op kantoor. Inmiddels vinden de afrondende gesprekken met nieuwe kandidaten ook weer plaats op kantoor. Dit pand is toch ons visitekaartje, dus dat is echt heel fijn. Je merkt dat kandidaten hier ook geïnspireerd raken door de sfeer die er heerst; zeer professioneel en toch warm.

Hoe heb jij je collega’s ontmoet?

Een aantal van hen heb ik op kantoor ontmoet, maar verder heel veel digitaal via Teams. We bellen regelmatig met video en mijn leidinggevende heeft me wel geholpen bij het maken van de eerste afspraken voor digitale kennismaking; ik ben blij met die digitale koffiegesprekken.

Zie je voordelen aan de manier waarop je nu noodgedwongen bent begonnen?

Je hebt geen reistijd en je kunt je eigen tijd indelen, dat is lekker. Verder is het inplannen van eerste gesprekken met kandidaten laagdrempeliger: ook zij werken thuis en kunnen makkelijker “ja” zeggen tegen een video call. Dit heeft zeker een positieve impact op mijn werk.

Wat zijn de nadelen?

Je moet heel zelfstandig kunnen werken en als je dat niet fijn vindt kun je je wel geïsoleerd voelen. Ook lunch ik noodgedwongen vaak alleen, terwijl ik dat normaal gesproken met mijn collega’s zou doen. Dat is best saai. Verder is het natuurlijk vreselijk als de internetverbinding slecht is of een applicatie het niet doet, maar daar heb ik gelukkig weinig last van. Itility is helemaal ingericht op digitaal werken, met tools om informatie goed te kunnen delen en te kunnen blijven communiceren.

Heb je tips voor andere mensen die in Corona-tijd starten met een nieuwe baan?

Gewoon doen! Zeker mensen met vaardigheden die van waarde zijn bij digitale transformatie, raad ik aan om dit moment als een kans te zien. Bedrijven met een sterk profiel en vertrouwen in de toekomst zullen blijven werven. Zo scheid je dus makkelijk het kaf van het koren. Ook Itility is zo’n bedrijf, wij zijn druk op zoek naar ‘Itilians’ die onze klanten gaan helpen om te digitaliseren met een vernieuwende aanpak.

Reactie toevoegen