Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van HPE
Storage
Breid de HCI-ervaring uit naar al uw applicaties

dHCI: de eenvoud van hyperconverged, maar dan zonder de beperkingen

Breid de HCI-ervaring uit naar al uw applicaties

14 juni 2021
Door: HPE, partner

Breid de HCI-ervaring uit naar al uw applicaties

U verzamelt, bewaart en analyseert meer data dan ooit tevoren. Het effectief faciliteren van deze enorme datagroei is dan ook waarschijnlijk één van uw belangrijkste uitdagingen. Zeker als u wilt transformeren naar een meer flexibele en gemoderniseerde IT-infrastructuur. Daarnaast moet u ook uw legacy applicaties blijven ondersteunen en dat terwijl u reeds next-gen applicaties aan het introduceren en ontwikkelen bent. Deze workloads stellen zeer verschillende eisen waardoor u een flexibele IT-infrastructuur nodig heeft. Ook budgetbeperkingen vormen hier een belangrijk punt van zorg. Het is immers van cruciaal belang om de kosten te drukken én tegelijkertijd te blijven voldoen aan de verwachtingen.

Zoals vele organisaties bent u daarom waarschijnlijk op zoek naar gebruiksgemak en de mogelijkheid van “self management” via een software-defined infrastructuur. Gelukkig kunt u hiervoor tegenwoordig beroep doen op een hyperconverged infrastructure (HCI). Maar kent u de voordelen van HCI 2.0, oftewel dHCI al? Article

Nog even op een rij: de voordelen van hyperconverged
U weet het waarschijnlijk: een hyperconverged infrastructure vermindert de complexiteit van uw IT-infrastructuur. Het verbetert bovendien de comptabiliteit tussen rekenkracht, opslag én netwerk door alles in een oplossing/stack te plaatsten. De hypervisor verdeelt uw hardware hierbij tot virtuele servers, switches en storage. Hierdoor wordt het beheer, de implementatie en de schaling van al uw resources gestroomlijnd en krijgt u een vereenvoudigde, maar efficiënte IT-infrastructuur in de plaats. Maar er is meer.

Een stapje verder en meer flexibiliteit met HCI 2.0 (dHCI)
HPE Nimble Storage dHCI (disaggregated hyperconverged infrastructure) gaat nog een stapje verder dan HCI. Het overwint de beperkingen die HCI verhinderen om veeleisende applicaties en workloads te ondersteunen. Aangedreven door artificial intelligence, biedt dHCI u eenvoud en schaalbaarheid voor uw gevirtualiseerde omgevingen. En dat bovendien met een lagere TCO als gevolg.

Eenvoudige intelligentie met dHCI
Met de dHCI-automatiserigssoftware zijn uw IT-beheerders in staat om in minder dan 15 minuten een full stack infrastructuur op te zetten. De functies bieden een snelle self-service, inclusief unified management met eenvoudige setup en auto-discovery via VMware vCenter. Bovendien kunt u met de zogenaamde ‘what if simulaties’ giswerk elimineren bij het consolideren van nieuwe applicaties. Up-to-date blijven door middel van updates gebeurt eenvoudig met één klik.

Hogere redundatie
dHCI biedt verder alle voordelen van een hyperconverged oplossing, maar beschikt over een veel hogere vorm van redundantie. Nimble storage is zo redundant dat er drie disks tegelijkertijd defect kunnen raken waarbij het systeem alsnog blijft draaien met behoud van data. De gemeten uptime van alle Nimble storage-oplossingen is wereldwijd 99,9999%. Dit komt neer op 32 seconden ongeplande downtime per jaar.

Storage en Compute onafhankelijk van elkaar schalen
dHCI helpt ook uw storagekosten te verlagen en uw Storage en Compute onafhankelijk van elkaar schaalbaar te maken, waardoor uw organisatie data-efficiënter wordt. Door deze onafhankelijk en exponentiele schaling van Compute en Storage kunt u resources naar behoefte aanschaffen zonder resources te verspillen. Dankzij de workloadmobiliteit in meerdere clouds, baant u zich eenvoudig een weg naar de hybride cloud. Daarnaast biedt HPE met de ‘Store More-garantie’ meer data per ruwe terabyte in vergelijking met concurrerende arrays waardoor een hogere datareductie wordt bereikt in uw flash storage. Kortom: met dHCI bouwt HPE met betere prestaties, veerkracht en efficiëntie voort op de eenvoud van een hyperconverged infrastructuur. Met de flexibiliteit om compute en storage onafhankelijk te schalen is er een totaal nieuwe invulling gegeven aan wat HCI kan zijn!

Benieuwd wat dHCI voor uw IT-omgeving kan doen?

Lees hier verder

Reactie toevoegen