Loopbaan

Dit is een bijdrage van Global Knowledge
het slimme leren

Flipping the classroom

Steeds vaker willen opdrachtgevers een goedkopere leeroplossing. Daarnaast ziet Global Knowledge dat deelnemers behoefte hebben aan een leeroplossing waarbij er een minder grote tijdsinvestering in de klas nodig is...

8 februari 2018
Door: Global Knowledge, partner

Steeds vaker willen opdrachtgevers een goedkopere leeroplossing. Daarnaast ziet Global Knowledge dat deelnemers behoefte hebben aan een leeroplossing waarbij er een minder grote tijdsinvestering in de klas nodig is...

Om het rendement van de trainingen te verhogen introduceert Global Knowledge daarom een nieuwe manier van trainen.

Kennis opdoen kan ook thuis

“Het uitgangspunt van de nieuwe methode is dat kennis opdoen niet het doel van de training is. Je wilt de kennis in de praktijk kunnen toepassen.” Legt Frank van de Laarschot, Business Development Manager en verantwoordelijke voor deze nieuwe leerwijze uit. Bij deze nieuwe methode is zelfstudie met behulp van online training de basis van het verwerven van kennis. “We gebruiken hiervoor het Global Knowledge Learning platform”, vertelt Van de Laarschot. “In dit learning platform is ook ruimte voor hands-on, zodat alle losse elementen kunnen online worden geoefend.” Tijdens de vier weken durende zelfstudie periode worden de deelnemers 1-op-1 gecoacht om op tijd klaar te zijn voor de tweedaagse workshop. Deze workshop vormt het sluitstuk van de training en hierin wordt het grote rendement van deze nieuwe trainingsvorm duidelijk.

Het moment suprême

Aan de hand van een business case stellen de deelnemers een plan voor uitvoering op en dit plan wordt aan de rest van de deelnemers gepresenteerd. Vervolgens, wanneer mogelijke problemen zijn behandeld, doet ieder zijn deel van de klus om dingen voor elkaar te krijgen.

Van de Laarschot licht toe: “Door deze aanpak doen de cursisten meteen praktijkervaring op. Zo hebben cursisten aan het eind van de training niet alleen kennis en vaardigheden opgedaan, maar kunnen ze die ook direct toepassen in de praktijk. De eerste ervaringen met deze innovatieve methode zijn zeer positief. Onze klanten ervaren een beter rendement op hun lagere investering.”

Klassikaal trainen krijgt hiermee een nieuwe invulling en ontdoet zich hiermee van het stoffige imago!

Reactie toevoegen