Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van DXC Technology ServiceNow Practice
IT beheer
webinar

Webinar Grip op risk & compliance management voor de publieke sector

Voldoet met een centrale IT regie aan alle wetten en regels

16 december 2020
Door: DXC Technology ServiceNow Practice, partner

Voldoet met een centrale IT regie aan alle wetten en regels

Heb jij het complete overzicht en vertrouwen dat alle afdelingen binnen jullie organisatie voldoen aan de benodigde wet- en regelgeving? Non-compliance kan flinke schade veroorzaken: voor de organisatie of op de maatschappelijke beeldvorming. In dit webinar laten onze experts zien hoe je grip houdt op risk en compliance management in een (semi-)overheidsorganisatie.

Hoe krijg je grip op Governance, Risk and Compliance (GRC)?
Pieter van Hoogstraten van Fruition Partners en Marcel Snippe van ServiceNow, beiden expert in governance, risk & compliance, laten zien hoe je met centrale regie voldoet aan alle wetten en regels die van toepassing zijn op (semi-)overheidsinstellingen, zoals de AVG, duurzaamheidsrichtlijnen, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) of de SUWI.

Het is niet eenvoudig om binnen de organisatie draagvlak te vinden voor een algehele compliance met al deze regels. Aan de andere kant zijn de risico’s van non-compliance aanzienlijk en worden steeds groter. De dreiging van een computerhack en losgeld in bitcoins, hogere boetes en strengere audits nemen toe. Ook de publieke opinie is belangrijk. De maatschappij verwacht immers dat organisaties de wetgeving strikt naleven.

GRC met ServiceNow en Fruition Partners
De governance risk & compliance module van het ServiceNow-platform biedt mogelijkheden om een samenhangend beleid op dit vlak te ontwikkelen. Fruition Partners heeft kennis en ervaring om belangrijke delen te automatiseren en managers en medewerkers in staat te stellen acties compliant uit te voeren.

Tijdens het webinar laten we zien hoe je het platform zo inricht dat je grip houdt op compliance en deze consistent doorvoert in de organisatie. We nemen je mee in een praktijkcase aan de hand van twee belangrijke mandaten: ‘Bescherming tegen malware’ en ‘Toegangsbeveiliging’. Tijdens het webinar demonstreren we hoe we dit voor een organisatie hebben ingericht.

Wanneer is het webinar?
Het webinar vindt plaats op dinsdag 12 januari van 10:00 uur - 11:00 uur.
Weet je niet zeker of je op het tijdstip zelf aanwezig kunt zijn, schrijf je dan toch in. We sturen je dan een link om het webinar later terug te kijken.

Voor wie is het webinar?
Ben je betrokken bij de inrichting van systemen voor controle op het naleven van wet- en regelgeving binnen jouw organisatie of overheidsinstantie? En wil je meer grip op jullie compliance en risk management? Dan steek je zeker veel op van dit gratis webinar! 

>> Schrijf je nu in!

Reactie toevoegen