Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van DXC Technology ServiceNow Practice
Software-ontwikkeling
De kracht van Low Code

LOW CODE: Software ontwikkeling zoals de business het wilt

Snel. Wendbaar. Aantrekkelijk.

20 mei 2020
Door: DXC Technology ServiceNow Practice, partner

Snel. Wendbaar. Aantrekkelijk.

Deze coronatijd laat weer eens zien hoe belangrijk het is om als organisatie snel te kunnen inspelen op onverwachte situaties. Kosten moeten snel omlaag, omzet snel omhoog. Corona is een extreem voorbeeld, maar de business heeft altijd met veranderingen in de markt te maken. Wie daar het snelst op inspeelt, pakt de markt. Maar dat vereist naast veel flexibiliteit en creativiteit ook de juiste technieken. Zoals Low Code.

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET
Low Code betekent razendsnel software ontwikkelen met kant-en- klare bouwblokken en in nauwe samenwerking met de business op een visueel aantrekkelijke manier. Geen eindeloze discussies, misverstanden of teleurstellingen meer. What you see is what you get. En die betrokkenheid bij de softwareontwikkeling wordt door de business enorm gewaardeerd. Want gaandeweg ontstaan nieuwe inzichten en ideeën. Geen probleem bij Low Code.

LOW CODE CENTRE OF EXCELLENCE
Gartner voorziet de komende jaren een explosieve groei in Low Code softwareontwikkeling, juist vanwege die snelle marktveranderingen en de goede samenwerking tussen IT en business. Hoe lang hebben we het al niet over die kloof tussen die twee werelden? En over ‘shadow-IT’ als resultaat? Low Code maakt er een definitief einde aan. Niet omdat Gartner dat voorspelt maar omdat we dat nu al zien in onze dagelijkse realiteit. Vanuit ons Low Code Centre of Excellence ondersteunen we klanten bij het ontwikkelen van Low Code applicaties en de invoering van Low Code als strategische ontwikkelmethodiek in hun organisatie.

GARANTIE VOOR WENDBAARHEID EN CONTINUÏTEIT
In het laatste geval zetten we naast Low Code professionals ook onze Management of Change consultants in. Want uw business zal juichen over Low Code, maar voor uw ontwikkelaars is het een grote verandering. Zij zullen steeds minder code programmeren en uitgedaagd worden om samen met de business applicaties te ontwikkelen. Sneller, interactiever en heel inspirerend, maar voor de doorgewinterde programmeurs is het wennen. Toch zal ook uw organisatie niet aan Low Code ontkomen. Het is een garantie voor snelle wendbaarheid en continuïteit. Daarom is het verstandig om tijdig — misschien wel juist nu — die kentering te maken. Dan hoort u straks bij de voorhoede.

PROOF OF CONCEPT
Als u zich afvraagt waar te beginnen, welk platform het meest geschikt is en hoe u het duurzaam kunt borgen in de organisatie, vraag ons dan om een kosteloos Proof of Concept. Bijvoorbeeld voor die business applicatie die al lang vernieuwd had moeten zijn, maar waar u tegenop ziet. We durven het aan want onze ervaring met Low Code bij klanten bevestigt wat Gartner voorspelt: Low Code heeft de toekomst. En die is al begonnen.

Fruition Partners, Desiree Kuijpers: tel. 070 799 0030 / 06 4271 6991

Reactie toevoegen