Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van DXC Technology ServiceNow Practice
IT beheer
kies de juiste partner om IT4IT te implementeren met Fruition Partners

Hoe kies je de juiste partner om IT4IT te implementeren?

Kwalitatief en betrouwbaar beheer van het IT ecosysteem met IT4IT [1]

15 februari 2021
Door: DXC Technology ServiceNow Practice, partner

Kwalitatief en betrouwbaar beheer van het IT ecosysteem met IT4IT [1]

Continue innovatie en optimale dienstverlening zijn tegenwoordig dé sleutelwoorden voor zakelijk succes. Zeker met de exponentiële groei die IT-diensten doormaken, is vooruitstrevende digitale transformatie belangrijker dan ooit. Gelukkig hebben consumentenorganisaties, IT-partners en academische instellingen een oplossing bedacht voor deze IT-transformatie.

IT4IT™ is een leveranciersonafhankelijke open standaard, die kosten en risico kan verlagen en de ontwikkeling van de IT-organisatie van jouw organisatie kan stimuleren.

Elke CIO droomt ervan kwalitatief en betrouwbaar beheer van het IT ecosysteem te realiseren, meer voor minder geld op te leveren en als een van de eersten de meest recente technologieën toe te passen. Met IT4IT wordt dat werkelijkheid. Het geheim van een succesvolle implementatie is de juiste IT4IT-partner te vinden, die je ondersteunt in het hele traject. Dus, naar welke specifieke eigenschappen moet je zoeken in een deskundige IT4IT-sidekick?

Een helder overzicht van je IT4IT implementatie, van begin tot eind
IT4IT biedt een uitgebreide end-to-end blauwdruk om je IT-activiteiten te stroomlijnen en beheren. Vanwege de omvang kan dit in het begin overweldigend overkomen. Daarom is het cruciaal om een duidelijk overzicht te creëren van je IT4IT-implementatie. Alleen dan kan het slagen. Als CIO’s de uitrol niet in beheersbare, hapklare brokken kunnen uitleggen, dan is de kans groot dat de business, IT en de financiële afdeling vastlopen in alle informatie.

Rome is niet in één dag gebouwd. Ook voor de IT4IT-vereisten voor implementatie geldt dat deze niet allemaal supersnel in één keer vervuld kunnen worden. De end-to-end transformatie zal waarschijnlijk enkele jaren in beslag nemen. In die tijd gebeuren de veranderingen geleidelijk. Uitdagingen zullen tevoorschijn komen. Prioriteiten moeten halverwege aangepast worden. Daarom is het belangrijk verwachtingen te managen en in elke fase de positieve resultaten te laten zien. Dat zorgt voor continue ondersteuning en - essentieel! - financiering van je IT4IT-implementatie.

De juiste implementatiepartner zal daarom voor een aangemeten aanpak gaan. Bij Fruition Partners schetsen we van tevoren een meerjarige blauwdruk voor een geleidelijke uitrol die voor iedereen helder is. Onze IT4IT-implementatiestrategieën zijn erop gericht om in elke stap van het proces waarde toe te voegen. Op die manier behouden CIO’s de vitale interne support die een succesvolle implementatie van begin tot eind waarborgt.

Een agile mindset als het gaat om IT4IT, met een gezonde dosis rationaliteit
Als IT4IT niet goed gemanaged wordt, dan kunnen de schaal en de uitgebreide mogelijkheden afschrikken. Dat kan weerstand opwekken tegen verandering, tegen financiering van de transformatie op lange termijn en tegen de benodigde samenwerking en evolutie.

Vaak begrijpen medewerkers niet direct waar ze moeten beginnen met IT4IT, waar het naartoe gaat en wat het hen oplevert. Daarom verschansen ze zich al snel in hun silo en weigeren mee te bewegen met de verandering. En dat creëert een patstelling.

Een goede implementatiepartner voorkomt dit door het IT4IT-verhaal af te stemmen op elk afzonderlijk onderdeel van jouw organisatie. Zo passen onze consultants de introductie van het framework aan voor elke afdeling, zodat de mogelijkheden en haalbaarheid inzichtelijk wordt voor de medewerkers. We hebben ervaring in deze adviserende rol en zijn capabel om het volledige management of change (MoC)  op ons te nemen.

Een globale kijk op IT4IT-implementatie, die constante samenwerking bevordert
Gedurende het proces zal het managen van IT4IT requirements van de implementatie zelf en CIO zeker bezighouden. Het is dus belangrijk om het uiteindelijke doel van de implementatie voor ogen te blijven houden.

Zoals we al zagen, is een effectieve strategie voor de introductie van IT4IT - zowel op technisch als op menselijk niveau - cruciaal voor het succes. Maar daarmee ben je nog niet klaar. Als het framework eenmaal is opgeleverd en draait, dan is het beheer en onderhoud je volgende topprioriteit. Dus, wat heeft je voorkeur? Een implementatiepartner die oplevert en vertrekt zodra de IT4IT-vereisten voor oplevering zijn afgevinkt? Of een implementatiepartner die zich richt op het creëren van een langdurige, ondersteunende samenwerking?

De juiste implementatiepartner zal ook de toekomst van je IT4IT framework in overweging nemen. Zij zullen werken aan een partnership die beide partijen iets oplevert. Dat betekent dat ze het delen van inzichten stimuleren en problemen aanpakken zodra deze zich voordoen.

Bovendien zal de juiste partner belang hechten aan het toevoegen van intrinsieke toegevoegde waarde voor jullie als organisatie, zelfs als dat ten koste gaat van henzelf. Zo zullen wij van Fruition Partners altijd aangeven wanneer onze diensten voor de IT4IT-implementatie op locatie niet meer nodig zijn. Natuurlijk blijft ons team wel beschikbaar om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen, maar de onafhankelijkheid van de klant komt op de eerste plaats.

Onze ervaring is dat grote consultancybedrijven de neiging hebben om vooral de probleemgebieden binnen een organisatie aan te wijzen om vervolgens met de noorderzon te vertrekken, waarna de klant zelf het probleem mag oplossen. Wij proberen daarentegen actief met onze klanten zowel de problemen als de oplossingen te identificeren. We zijn trots op deze complete zorgaanpak en voelen ons verantwoordelijk voor het nakomen van onze beloftes.

Een aanpak voor IT4IT, gebaseerd op vertrouwen en gericht op continuïteit
Een partner je volledige IT-transformatie toevertrouwen is geen beslissing die je makkelijk neemt. Met een uitrol op verschillende niveaus in het verschiet, wil je zeker weten dat je kunt bouwen op je IT-implementatiepartner voor consistente support. Veel consultancybedrijven begrijpen niet hoe belangrijk het is om een vast team in te zetten. Elke IT-transformatie en elke klant is immers uniek. In hun werkwijze wisselen consultants elkaar vaak af, soms ook gedurende een implementatietraject implementatie.

Het gevolg is dat de klant zichzelf steeds opnieuw moet introduceren en het verhaal opnieuw moet vertellen. Dat gaat uiteraard ten koste van de efficiency. Maar bovenal ondermijnt dit het onderlinge vertrouwen. De klant moet kunnen rekenen op een toegewijd, herkenbaar team die alle ins en outs van de transformatie kent.

Fruition Partners garandeert een vast IT4IT-implementatieteam, omdat we hebben gezien dat de samenwerking tussen organisatie en partner gedurende het traject steeds sterker wordt. En dat draagt bij aan een succesvolle implementatie. We zijn heel trots op de partnerships die we hebben opgebouwd op basis van vertrouwen. Die maken het voor ons mogelijk om consistente en gedegen ondersteuning te bieden. Het helpt ons ook om direct eventuele problemen aan te pakken en duidelijk en eerlijk advies te geven. Dit wederzijdse respect stelt ons in staat tegen de stroom in te gaan wanneer dat nodig is, waarbij we altijd opkomen voor de belangen van onze klanten.

In de juiste handen gaat een IT4IT-implementatie van een leien dakje
End-to-end digitale transformatie is geen appeltje-eitje. Maar met de juiste IT4IT-implementatiepartner kun je dit verwezenlijken terwijl je een stabiele bedrijfsvoering gedurende het hele proces zeker stelt.

Het realiseren van ambitieuze en tegelijkertijd realistische ontwerpen, een flexibele aanpak, overzicht over het geheel en een langdurige samenwerking gebaseerd op vertrouwen, zijn de kerneigenschappen van een solide, betrouwbare IT4IT-implementatiepartner.

Fruition Partners heeft deze eigenschappen in huis en past ze toe voor elke klant en elk project. Als je wilt weten hoe onze consultants jullie organisatie kunnen helpen transformeren met IT4IT, dan maken we graag een afspraak met je. In een persoonlijk gesprek bespreken we jullie wensen en doelstellingen waarmee we een plan maken voor jullie IT-toekomst. 

Duik dieper in het proces van een IT-transformatie en lees hoe het IT4IT-model u kan helpen deze uit te voeren. Download onze white paper: “The Digital Transformation with IT4IT”.

[1] IT4IT is een geregistreerd merk van The Open Group

Reactie toevoegen