Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Fruition Partners
IT beheer
Is het managen van een race team anders dan het runnen van een IT organisatie?

Is het managen van een race team anders dan het runnen van een IT organisatie?

8 mei 2019
Door: Fruition Partners, partner

Binnen de racewereld verwacht men maximale prestaties ... elke dag, elk jaar. Er wordt gestreefd naar het deelnemen aan kampioenschappen. En dit geldt niet alleen voor de coureur maar voor het hele team.

IT gaat over een perfecte afstemming van processen, mensen, data en geavanceerde technologie. Het doel is om de ICT organisatie levensvatbaar en maximaal resulterende te krijgen. Hoe u dit voor elkaar krijgt? Door gebruik te maken van de 4 waardestromingen van IT4IT.

IT value chain
1. Strategy to portfolio
2. Requirement to deploy
3. Request to fulfill
4. Detect to correct

Value chain 1. Strategy to portfolio
Stem de IT-strategie op elkaar af, bereidt u voor op nieuwe regelgeving, kies de juiste partners en technologie en onderzoek nieuwe oplossingen. Creëer samenhang tussen het beheer van uw IT en uw bedrijf om de fundamentele doelstellingen en het parcours te bepalen om de business op elk circuit te versnellen. Net als de doelstellingen van een raceteam. Niet één race, maar het is het kampioenschap dat telt.

Value chain 2. Requirement to deploy
Creëer één efficiënte en soepel lopende IT-motor door inzet van development, technologie, data en beheer van middelen en systemen. Zoals de olie en hybride systemen in de motor van een racewagen. Het doel is het genereren van voorspelbare, kosten effectieve en kwalitatieve resultaten van zowel de business als de het development team.

Value chain 3. Request to fulfill
Snelle en moderne levering van hetgeen is gevraagd, met de flexibiliteit in het achterhoofd en het meest efficiënte gebruik van middelen en systemen. U zit zelf achter het stuur. U bent in directe controle over de weg die uw organisatie naar het gewenste doel leidt. Navigeer er naartoe, er doorheen en bereik het. Net zoals de pitcher van een raceteam.

Value chain 4. Detect to correct
Verzamel gegevens, monitor systemen en registreer wijzigingen en updates. Anticipeer en optimaliseer in een snelle en continu veranderende wereld. Net als in de racerij moet IT in staat zijn om in een fractie van een seconde de processen en de organisatie van zijn tools aan te passen. IT moet de business ondersteunen door flexibiliteit, wendbaarheid en voorspelbaarheid. Meten levert kennis op waar u mee kunt bijsturen

Conclusie
Door uw IT4IT op de juiste manier aan te pakken kan het zich richten op de bedrijfsbehoeften in plaats van op interne rompslomp. Dat zou vanaf het begin de kern moeten zijn. Klinkt logisch, nietwaar?

> Bekijk de gehele video met racer Robert Doornbos
> Download de IT4IT whitepaper

IT versus Racing:

Is het managen van een IT organisatie anders dan het runnen van een raceteam?

 

2
Reacties
Letty den Nijs 15 mei 2019 09:54

Beste Rene,
Bedankt voor je reactie. Bij de implementatie van IT4IT oplossingen houden we juist rekening met het data- en informatie aspect. Vaak zijn IT oplossingen in het verleden gebaseerd op het oplossen van individuele problemen in de IT service keten en zijn deze oplossingen niet integraal geïmplementeerd. Dit heeft geleid tot systemen die niet of nauwelijks data met elkaar uitwisselen. Met behulp van de IT4IT referentie architectuur worden initiatieven op het gebied van IT dermate geïmplementeerd dat het verwerken van data sneller, efficiënter en geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Zonder deze slag kunnen we met IT niet de volgende, noodzakelijke, stap maken om IT diensten sneller, beter, goedkoper en tegen een lager risico te leveren aan de afnemers van deze diensten.

R. Civile 09 mei 2019 23:49

Aardig, aardig.

Maar, een hele eenvoudige vraag...

Weet u dan ook wat Digitale Automatisering is?

Want als u de Essentie en principes van automatiseren niet kent, is dit niet meer dan het volgende commerciele stukje....

Reactie toevoegen