Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Fruition Partners
Cloud
Fruition Partners Cloud Management and AIOps

Duidelijke cloudstrategie is garantie voor succes

De parallel tussen regie binnen de IT en de zelfrijdende auto...

12 april 2019
Door: Fruition Partners, partner

De parallel tussen regie binnen de IT en de zelfrijdende auto...

Autorijden wordt steeds meer een kwestie van regie houden. Veel taken die de bestuurder voorheen zelf moest doen, kunnen nu door de (zelfrijdende) auto worden overgenomen. De bestuurder moet echter wel blijven opletten om de controle te behouden. Met het gebruik van diverse cloudplatformen en IT-systemen in organisaties is het net zo. Steeds meer IT-functies kunnen worden geautomatiseerd. En dankzij de cloud worden ook veel taken uit handen van de IT genomen. De IT-organisaties moet echter wel de regie en het overzicht houden over wat er zich afspeelt. Ze moeten direct kunnen ingrijpen als dat nodig is. Dat is een steeds grotere uitdaging. 

Cloudstrategie 

Cloud biedt veel mogelijkheden en voordelen. Met alle marketinggeweld over clouddiensten lijkt de cloud vaak een doel op zich. Organisaties die delen van hun IT naar de cloud verhuizen, zouden een helder plan moeten hebben van wat hun gewenste cloudstrategie is. Dat ontbreekt nog te vaak. Organisaties die naar de cloud willen overstappen, moeten zich afvragen wat ze willen bereiken met de cloud. 

De cloud is een perfecte oplossing voor IT-organisaties die flexibeler willen worden, omdat ze gemakkelijker, flexibeler en sneller IT-resources kunnen aanbieden. Wie daar niet optimaal gebruik van maakt, laat mogelijk ongebruikte ‘machines’ in de cloud draaien die alleen maar geld kosten. Tegelijkertijd ontstaat er een wildgroei aan cloudcontracten en -systemen waar je als IT'er alleen maar grijze haren van krijgt. 

Regie en controle 

Door die overgang naar de cloud komt het als IT-organisatie steeds meer aan op het controleren en beheren van de verschillende systemen. Met het gebruik van diverse cloudvarianten in combinatie met interne systemen, is het IT-beheer veel complexer geworden. Het goed regisseren en controleren van de cloud is vooral een kwestie van de juiste tools gebruiken en planmatig te werk gaan. Een gestructureerd ontwerp van IT-diensten die je uit de cloud nodig hebt, dienen als basis om te bepalen welke infrastructuur daar het beste bij past. Dit cloudontwerp is ook de basis van de keuze welke applicaties en inrichtingen er gebruikt zullen worden. Als dit eenmaal helder is, moet de automatisering gegarandeerd worden zodat IT op elk gewenst moment processen en resources kan opstarten of uitzetten. Als deze regiefunctie goed is ingeregeld, komt het moment om te profiteren van deze technologie.  

IT4IT 

De open standaard IT4IT is een geschikt middel om bewust en verstandig naar de cloud over te stappen. Omdat het een open standaard is, is er geen risico op vendor lock-in en werkt het met alle systemen en platformen. Bovendien helpt het overzicht dat je als IT'er krijgt en de geautomatiseerde analyses om storingen heel vroeg te ontdekken en zo zelfs uitval van systemen te voorkomen. 

Fruition Partners is een bedrijf met veel ervaring op het gebied van praktische IT4IT implementaties en heeft de daarbij behorende Cloud Management Oplossingen. Bekijk wat Fruition Partners voor u kan betekenen of laat een vrijblijvende Capability Scan uitvoeren om inzicht te krijgen in de status van uw IT. 

Reactie toevoegen