Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van DXC Technology ServiceNow Practice
IT beheer
Ops Automation App voor ServiceNow

Breng uw IT-activiteiten naar een hoger niveau met automatisering

Gebruiker van ServiceNow? Ontdek hoe u uw ServiceNow-platform optimaal laat presteren met Ops Automation.

30 juni 2020
Door: DXC Technology ServiceNow Practice, partner

Gebruiker van ServiceNow? Ontdek hoe u uw ServiceNow-platform optimaal laat presteren met Ops Automation.

Automatisering is overal. Van slimme huishoudelijke toepassingen tot klantenservice bots en zelfrijdende auto's. Automatisering laat ook ServiceNow-platform optimaal presteren. Als u zich bijvoorbeeld afvraagt, hoe u minder tijd kunt besteden aan het beheer van de ServiceNow-omgeving en meer tijd aan het ontwikkelen van nieuwe functies, met de zekerheid dat alles stabiel blijft draaien, hebben wij bij Fruition Partners een simpel antwoord: de Ops Automation App.

De app geeft een duidelijk beeld van wat er in al uw ServiceNow-omgevingen gebeurt en maakt een geïntegreerde manier van werken mogelijk tussen ontwikkeling en gebruik van het platform, waardoor dingen sneller gaan. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, vooral als u uren kwijt bent aan het beheren van de ServiceNow-omgeving of te maken hebt met eindeloze release-cycli. Dus neem het niet zomaar van me aan. Laten we eens ingaan op de details van de mogelijkheden van de app, zodat u snel overtuigd zult zijn en kunt profiteren van de voordelen van Ops Automation.

Ops Automation functionaliteit: Monitoring

Monitoring is de kernfunctionaliteit van de app, heel robuust en toch flexibel. Ops Automation kan gegevens monitoren en verzamelen vanuit elke ServiceNow-omgeving. U kunt er zelf gegevens van instantie A via B mee verzamelen en naar instantie C verplaatsen. Of u nu de performance, de beveiliging of het actuele gebruik wilt monitoren, het kan allemaal probleemloos. De app kan alle soorten data controleren die beschikbaar zijn. Als onderdeel van de monitoringfuncties maakt de app gebruik van controls. U kunt ze zelf instellen of gebruikmaken van de out-of-the-box controls die beschikbaar zijn. Op basis hiervan u trigger rules instellen. Als de gedefinieerde waarden worden bereikt, zal de app een vooraf ingestelde actie ondernemen en u daarvan op de hoogte stellen. De verzamelde gegevens hebben ook betrekking op historische data. Als de data al in het systeem zitten kunt u in een handomdraai een trendanalyse uitvoeren. Dit is vooral handig voor root cause analyses en analyse van performance issues in sommige modules, zodat u kunt zien wat er mis is gegaan.

Het verzamelen van historische gegevens kan ook door het instellen van grenswaarden. Als u niet zeker weet hoe u de grenswaarde moet instellen, en in elk geval niet wilt worden gespamd met heel veel e-mails, raadpleeg dan eerdere data om de definitie vast te stellen en beslissing te nemen.

Ops Automation functionaliteit: Actie

De werking van Ops Automation omvat meldingen of e-mails die worden gegenereerd door het aanmaken van een ticket. Ze worden automatisch verzonden. Met de app kunt u ook leren omgaan met orkestratie. Op basis van de trigger rules die u heeft ingesteld, kunt u uw eigen script schrijven, waarmee u met elke andere functionaliteit in ServiceNow kunt integreren. U kunt ook gebruikmaken van datasynchronisatie en daarmee de verschillende omgevingen automatisch synchroon houden.

Documentatie speelt een sleutelrol bij het ondernemen van actie, vooral wanneer u uw ServiceNow- landschap echt naadloos wilt beheren. Laten we eens aannemen dat een MID-server uitvalt en dat u een expert in uw team heeft die weet hoe hij deze opnieuw moet opstarten. U kunt uw expert dan ook vragen meteen een kennisartikel te schrijven en vervolgens een trigger rule in te stellen. Als dan een van de servers opnieuw uitvalt, ontvangt u automatisch een melding en een kennisartikel over hoe u opnieuw kunt opstarten. Daarmee voorkomt u dat u weer een beroep op uw collega moet doen.

Ops Automation functionaliteit: Inzicht

Analyse en inzichten worden volledig geautomatiseerd door de Ops Automation-app, zowel de dagelijkse als de meer gedetailleerde en geavanceerde. Via het intuïtieve en gebruiksvriendelijke dashboard hebt u snel toegang tot inzichten (zoals oorzaak-effecten). Bovendien toont de app u op basis van uw controls, geautomatiseerde trendanalyse en kan hij deze activiteiten correleren. Hij kan zelfs het maken van tickets in uw rapporten correleren. Met al deze gegevens op één plek, is het eenvoudig om toegang to relevante inzichten te krijgen en ze op te halen wanneer u ze nodig hebt.

Van managen naar ontwikkelen

Deze geautomatiseerde functionaliteiten nemen u een enorme last van handmatig werk uit handen tijdens de dagelijkse operatie en het maken van analyses. De app faciliteert vlekkeloos beheer van het ServiceNow-platform, omdat u onmiddellijk op de hoogte wordt gesteld van problemen en daarmee de productie-incidenten drastisch worden verminderd.Via onze gedetailleerde diagnostiek kunt u een overzicht krijgen van wat voor soort releases worden geïmplementeerd. Configureer zelf eenvoudig wat voor soort release-informatie u graag zou willen zien. Tot slot maakt de applicatie het mogelijk om een volwassenheidsniveau te bereiken waarop u uw ontwikkelteams snel en effectief kunt laten deployen naar productie, terwijl u tegelijkertijd toezicht houdt.

Ops Automation in actie

De situaties waarin Ops Automation kan worden benut, zijn bijna oneindig. Van bedrijfsprocessen zoals ITFM - waarbij de app u een duidelijk overzicht kan geven van kosten en budgetten per dag, tot configuraties, zoals het ontvangen van notificaties bij vastzittende schema's of integraties met ge-scopete applicaties. Maar ook het verkorten van ontwikkelfeedbackloops is mogelijk, evenal het gebruik van het landschapsoverzicht in uw go/no-go-sessies, uw onderbuikgevoel plaats laten maken voor concrete metingen of het automatisch toepassen van beproefde workarounds.

In feite is de ‘sky the limit’ voor deze datagestuurde low-code/no-code oplossing. Ontdek wat Ops Automation voor u kan doen in de webinar "Manage your ServiceNow landscape. Ops Automation is the key" die wij op donderdag 9 juli organiseren. 

Meld je direct aan via https://www.fruitionpartners.nl/events/ops-automation-app-webinar/

Reactie toevoegen