Beheer

Dit is een bijdrage van Exclusive Networks
Security
Imperva - Bad Bots

Koopbots slaan tijdens de pandemie toe in de gaming markt

Hoe Grinch koopbots de gaming hardwaremarkt in gijzeling heeft genomen

3 mei 2021
Door: Exclusive Networks, partner

Hoe Grinch koopbots de gaming hardwaremarkt in gijzeling heeft genomen

In het videospelletjesjargon verwijst de uitdrukking "Console Wars" naar de hevige concurrentie tussen hardware fabrikanten om marktaandeel. Het blijkt echter dat de enige oorlog die op dit moment gaande is: het verwerven van een console. En tot nu toe zijn de Grinch Bots aan de winnende hand.

Stijgende populariteit van videospelletjes tijdens de pandemie

Uit de gegevens van Nielsen SuperData hebben 55% van de Amerikanen een videogame aangeschaft in 2020. En volgens marktonderzoeksbureau NPD zijn de uitgaven aan videogames met 27% gegroeid t.o.v. 2019. De recente lancering van een nieuwe generatie gameconsoles, evenals nieuwe pc-hardware in de vorm van CPU's en GPU's heeft zeker bijgedragen aan die marktgroei.

Lage vraag plus hoge vraag is gelijk aan aanzienlijke winst

De kolossale vraag naar nieuw aangekondigde consoles en hardware, gecombineerd met beperkte voorraad, maakten nieuwe productlanceringen hoogwaardige doelstellingen voor scalpers (individuen of groepen die beperkte voorraadproducten inkopen en voor een hogere prijs verkopen). Grinch bots en scalpers hebben bijgedragen aan het verkrijgen van beperkte voorraad, waardoor schaarse producten snel uitverkocht waren voor consumenten. Doorverkoop van beperkte voorraad met hoge winstmarge is geen uitzondering.

De onderliggende problemen en bedreigingen voor de detailhandel

Nieuwe generatie gameconsoles en GPU’s zijn constant uit de (digitale) schappen. Retailers moeten hier blij mee zijn. Echter zijn er meerdere factoren die een rol spelen dan alleen de verkoop. In de concurrerende e-commerce is beschikbaarheid en functionaliteit van websites noodzakelijk en zijn uitvaltijden een aanzienlijk verlies aan inkomsten. Het grootste probleem op dit moment is onvoldoende aanbod. Voor online retailers betekent dit dat ze nu nieuwe frequente bezoekers van hun sites hebben - Advanced Persistent Bots, of AB's. Om de uptime te behouden en gedegradeerde functionaliteit te voorkomen, worden retailers gedwongen om extra te besteden aan het versterken van hun infrastructuur.

Versla de Grinchbots

In een ideale wereld, zou regelgeving ervoor zorgen om scalpers te voorkomen dat zij de verkoop van producten verwerven met behulp van slechte bots. Het Amerikaanse Congres heeft zelfs de "Stopping Grinchbots Act of 2018" voorgesteld. Het is duidelijk dat, voor de nabije toekomst, de taak van het beheer van slechte bots is in de handen van retailers.

Geavanceerde bots vereisen geavanceerde bescherming

De Grinch-bots die e-commerce treffen, worden geclassificeerd als gesofisticeerde slechte bots, waardoor ze moeilijk te beheren zijn. Imperva heeft een best-in-class Advanced Bot Protection oplossing, die in staat is de meest geavanceerde geautomatiseerde bedreigingen te beperken, waaronder alle geautomatiseerde bedreigingen van OWASP. Het maakt gebruik van superieure technologie om alle potentiële toegangspunten te beschermen, waaronder websites, mobiele applicaties en API's. En dit alles zonder de ervaring van legitieme gebruikers te beïnvloeden.

Reactie toevoegen