Beheer

Dit is een bijdrage van Exclusive Networks
Security
Fortinet lanceert FortiNDR

Fortinet lanceert een nieuwe netwerk detectie & respons (NDR)-oplossing

Pragmatische analyses maken het mogelijk om cyberbedreigingen sneller te detecteren.

19 september 2022
Door: Exclusive Networks, partner

Pragmatische analyses maken het mogelijk om cyberbedreigingen sneller te detecteren.

Fortinet is een leverancier van netwerkbeveiligingsapparatuur en één van de marktleiders in cyber security met gespecialiseerde oplossingen die bedrijven beschermt tegen de geavanceerde bedreigingen van vandaag de dag. De geconsolideerde producten en diensten bieden een brede en geïntegreerde bescherming tegen de dynamische bedreigingen en vereenvoudigen gelijktijdig de IT beveiligingsinfrastructuur. Het brede assortiment van netwerk, content security en secure access helpt bij het beveiligen van een gehele onderneming – van endpoint tot aan de grenzen en de kern van netwerken, databases en applicaties.

In mei dit jaar kondigde Fortinet FortiNDR aan. Dit is een nieuw aanbod voor netwerkdetectie en -respons dat gebruikmaakt van krachtige kunstmatige intelligentie en pragmatische analyses om snellere incidentdetectie en een versnelde dreigingsrespons mogelijk te maken.

FortiNDR beschikt over zelflerende AI-functionaliteit, machine learning en geavanceerde analyses om baselines van normale netwerkactiviteiten te creëren. Op deze manier kan de oplossing afwijkend gedrag uitlichten. De profilering kan worden gebaseerd op bijvoorbeeld IP-adressen, protocollen, gedrag, geografische regio’s en pakketgrootte

Met de introductie van FortiNDR levert Fortinet full-lifecycle netwerkbescherming, detectie en reactie op basis van AI om zo:

  • Tekenen van geavanceerde cyberaanvallen te detecteren: Met zelflerende AI-functionaliteit, machine learning en geavanceerde analyses om baselines van normale netwerkactiviteiten te creëren en afwijkingen te identificeren die kunnen wijzen op cybercampagnes in uitvoering. Op deze manier kan de oplossing afwijkend gedrag uitlichten. De profilering kan worden gebaseerd op bijvoorbeeld IP-adressen, protocollen, gedrag, geografische regio’s en pakketgrootte.
  • Overnemen van intensieve menselijke analistfuncties met een virtuele beveiligingsanalist: FortiNDR bevat een Virtual Security Analyst (VSA), die gebruikmaakt van Deep Neural Networks en is ontworpen om menselijke beveiligingsanalisten te ontlasten door codes te analyseren die worden gegenereerd door kwaadaardig verkeer en de verspreiding ervan te bepalen. VSA is getraind op basis van meer dan 6 miljoen kwaadaardige en veilige monsters en is in staat om malware te prioriteren op basis van dreigingsstatus.
  • Besmettingen identificeren zonder EDR-agent: Niet op alle apparaten in een organisatie (bijvoorbeeld persoonlijke, IoT- of OT-apparaten) staat een endpoint detection and response agent geïnstalleerd. FortiNDR biedt een oplossing door gebruik te maken van een netwerksensor voor het analyseren van al het dataverkeer afkomstig van met het netwerk verbonden apparaten.

FortiNDR heeft ingebouwde integratie met Fortinet Security Fabric om het goed samen te laten werken met andere Fortinet-oplossingen. Ook is integratie met security-oplossingen van andere leveranciers mogelijk op basis van een API.

Klik hier voor meer informatie over FortiNDR

 

Wilt u meer informatie over Fortinet?
Neem dan contact op met het Fortinet team van Exclusive Networks via fortinet@exclusive-networks.nl of bel naar tel. +31 (0) 499 462121

Reactie toevoegen