Beheer

Dit is een bijdrage van Exclusive Networks
Cloud
thales-cloud

5 relevante vragen voor CISO’s voor gegevensbescherming in de cloud

Elke CISO zou zichzelf deze vragen moeten stellen. 

28 september 2021
Door: Exclusive Networks, partner

Elke CISO zou zichzelf deze vragen moeten stellen. 

Gebrek aan het juiste beveiligings- en sleutelbeheer in een multicloud-omgeving zal het aanvalsoppervlak van de organisatie alleen maar vergroten, naarmate dat cybercriminelen steeds slimmer en geavanceerder worden. Gelukkig zijn er veel best practices in de branche, zoals Bring Your Own Key (BYOK), Bring You Own Encryption (BYOE) en gecentraliseerd en geautomatiseerd beheer van sleutels, die ervoor zorgen dat de gegevensbescherming in de cloud steeds veiliger wordt.

Aangezien cloudproviders verantwoordelijk zijn voor de beveiliging "van" de cloud, en organisaties verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun gegevens "in" de cloud, moet elke CISO deze vijf relevante vragen hieronder stellen:

1. Hoe onderhoud ik sterke beveiligingscontroles van mijn cloud assets?
2. Na de migratie, welke belangrijke beheerscontroles heb ik nodig?
3. Hoe beheer ik mijn persoonlijke en gevoelige data risico's?
4. Hoe beheer ik mijn audits?
5. Hoe voldoe ik aan de naleving van de regelgeving?

Gedeelde verantwoordelijkheid in de cloud is belangrijk voor zakelijk succes. De multicloud-beveiligingsoplossingen van Thales bieden een samenhangend antwoord op elk van deze vragen. Bezoek de cloud data security pagina van Thales voor meer informatie en hoe u antwoord kunt krijgen op deze kritische vragen.

Reactie toevoegen