Development

Dit is een bijdrage van Eurofiber
Carriere
Stavroula van Malenstein

Vrouw in de IT: Manager Service Operations Stavroula van Malenstein

'Jonge vrouwen worden steeds stoerder en stappen daardoor makkelijker in'

8 december 2022
Door: Eurofiber, partner

'Jonge vrouwen worden steeds stoerder en stappen daardoor makkelijker in'

Minder dan 18 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. Dit percentage is onlangs gestegen met 3 procent. Ook blijft het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. Deze keer Stavroula van Malenstein van Eurofiber.

Welke functie heb je?

Manager Service Operations.

Hoe ben je op deze positie terechtgekomen?

Hiervoor was ik ook verantwoordelijk voor een operationeel team bij SURF, een organisatie die een gesloten doelgroepnetwerk aanbiedt aan Nederlandse onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Ik werkte in die functie al samen met Eurofiber. Op het schoolplein werd ik getipt over de functie van Manager Service Operations bij Eurofiber en koos er bewust voor. Na mijn studie Marketing Management en de MBA Internationaal Management heb ik aanvullende leidinggevende opleidingen gedaan. Ik ben niet hiërarchisch ingesteld en zit het liefst tussen de collega’s. Dan begrijp ik wat er speelt en kan ik veranderingen bewerkstelligen, want in deze functie kan ik invloed uitoefenen.

Wat is het leukste aan je baan?

Die operationele dynamiek vind ik heel erg leuk. We hebben direct contact met onze klanten en die spreek ik zelf ook regelmatig, dat vind ik belangrijk. Ik vind het leuk om mensen te helpen en oplossingen mogelijk te maken. Onze teams aansturen vraagt om flexibiliteit, want zij zijn 24/7 actief. Door tussen de mensen te zitten, heb ik zicht op wat ze nodig hebben om goed in hun vel te zitten en het beste uit zichzelf te halen. Waar nodig bied ik hulp aan en regel coaching of training. Ik geef erg om mensen en dat maakt mijn werk ook mooi. Een topdag is voor mij een dag dat alles loopt en op orde is: storingen zijn beheersbaar, klanten worden gelijk te woord gestaan en geholpen en iedereen kan haar of zijn taken afhandelen.

Wat merk je als vrouw van de IT als mannenwereld?

Ik merk er vrij weinig van. Jonge vrouwen worden steeds stoerder en stappen daardoor makkelijker in. Ik ben van mening dat gemengde teams meer balans creëren en daardoor veel toegevoegde waarde hebben. Dat gaat niet alleen om meer vrouwen, maar om diverse teams in brede zin. Daar streeft Eurofiber bewust naar.

Hoe denk jij dat ervoor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in de techsector kiezen?

Dat begint al vroeg. Meisjes moet je zo vroeg mogelijk met techniek in aanraking brengen. Ik heb twee dochters, een tweeling van 9, en toen ze klein waren kocht ik technisch Lego. Dat wordt aangeboden in pakketten die aantrekkelijker zijn voor jongens, dat kan anders. Maatschappelijke veranderingen zijn alleen mogelijk als ook de IT zich ontwikkelt, dat maakt het zo leuk, ook voor vrouwen. Dankzij snelle verbindingen en grote bandbreedtes kunnen onderzoekers in bijvoorbeeld de zorg contact hebben met andere onderzoeksgroepen en toegang krijgen tot veel meer data, waardoor nieuwe inzichten en behandelingen ontstaan. Wij hebben bij Eurofiber met IT sociale impact en komen in contact met de nieuwste snufjes. Daar moet je natuurlijk affiniteit mee hebben, maar het is echt heel erg gaaf om daarmee voorop te lopen.

Reactie toevoegen