Development

Dit is een bijdrage van Eurofiber
Cloud
Windenergie

Private cloud en infrastructuur in één pakket

Voor organisaties wordt het steeds ingewikkelder om zelf de juiste cloudarchitectuur te bepalen. 

15 december 2022
Door: Eurofiber, partner

Voor organisaties wordt het steeds ingewikkelder om zelf de juiste cloudarchitectuur te bepalen. 

Infrastructure as a Service (IaaS) is de private-cloudoplossing die Eurofiber aanbiedt vanuit eigen datacenters in combinatie met eigen connectiviteit en eigen kennis. Klanten beschikken daardoor over processorkracht, rekenkracht en opslagcapaciteit die ze niet meer zelf vanuit een eigen platform hoeven te regelen en onderhouden. Deze totaaloplossing brengt alle voordelen van IaaS en connectiviteit samen en levert daardoor veel waarde op voor de klant.

“IaaS zit sinds eind 2020 in het dienstenpakket van Eurofiber, ondergebracht bij Eurofiber Cloud Infra, en sinds kort hebben we een eigen cloudplatform”, vertelt Maurits van der Zouw, senior Commercieel Product Manager bij Eurofiber. “Het is als het ware een private cloud, een virtueel datacenter dat bestaat uit verschillende hard- en softwarecomponenten die we gecombineerd aanbieden als een dienst met een afrekenmodel per maand. Klanten kiezen de virtuele capaciteit die ze nodig hebben om hun eigen applicaties en data op te laten landen.”

Complete oplossing

“De technologie verandert snel, is complex en ook steeds duurder. Voor organisaties wordt het steeds ingewikkelder om zelf de juiste cloudarchitectuur te bepalen. Het vergt grote investeringen en veel IT-kennis. Die complexiteit halen wij weg doordat onze Solution Architecten hierover in gesprek gaan met de klant. Vervolgens kunnen wij klanten met advies en ontwerp helpen in hun reis naar de nieuwe situatie.”

“Met de private cloud vanuit onze eigen datacenters in combinatie met ons eigen hoogwaardige glasvezelnetwerk kunnen klanten rekenen op goede, veilige dataopslag en op betrouwbare, snelle en veilige infrastructuur voor hun datastromen, zonder dat ze er omkijken naar hebben. Bovendien is het een kostenefficiënte oplossing. Voor IaaS betalen klanten maandelijks een vast bedrag zonder dat ze een eenmalige grote investering hoeven te doen. Daarbij hebben ze de flexibiliteit om op te schalen of af te schalen, afhankelijk van wat ze echt nodig hebben.”

“Klanten kunnen ervoor kiezen een deel van hun omgeving in de publieke cloud onder te brengen, bijvoorbeeld in combinatie met het gebruik van publieke applicaties van Microsoft, Amazon en Google. Dit kunnen ze combineren met onze IaaS voor specifieke bedrijfsapplicaties, voor een grote capaciteitsbehoefte en voor gevoelige data in een hybride model. Wij adviseren hun bij hun keuze en faciliteren de private virtuele resources, dataopslag en de veilige datastromen tussen de verschillende cloudplatforms. Hierbij gaan wij altijd uit van een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van alle componenten.”

Hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid

“Wij zorgen voor de onderliggende complexiteit zoals servers, opslagruimte en de software – virtueel beschikbaar gesteld via de zogenoemde management interface – waar klanten gebruik van maken. Voor onze klanten zijn redundantie, betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid belangrijk. Daarom hebben we voor onze IaaS-dienst gekozen voor twee gescheiden productiedatacenters, gekoppeld aan een extra datacenter voor de opslag van back-updata, verbonden via een hoogwaardige redundante 100 GB-verbinding. Klanten maken natuurlijk zelf de keuze of ze daarvan volledig gebruikmaken, afhankelijk van hun behoefte aan beschikbaarheid binnen de totaaloplossing. Ook tussen de klant en het IaaS-platform regelen we hoogwaardige connectiviteit.”

Eurofiber Cloud Infra, een onderdeel van Eurofiber, beheert de zes eigen Tier III datacenters. Drie daarvan zijn momenteel bestemd voor de IaaS-dienstverlening. De datacenters zijn met elkaar verbonden en staan alle in Nederland. De gegevens blijven dus ook binnen de Nederlandse landsgrenzen, wat door Nederlandse toezichthouders of vanuit wetgeving soms vereist is.

Nieuwste technologie

“Voor de management interface van de IaaS-dienst maken we gebruik van de nieuwste technologie van VMware Cloud Director, waarmee klanten op een gebruiksvriendelijke manier hun IT-omgeving inrichten en hun applicaties en data beheren. Wij zorgen dat het onderliggende cloudplatform altijd draait, zodat zij zich uitsluitend hoeven te focussen op de inrichting van de laag erboven.”

Van groot tot klein

“De klantengroep die we kunnen bedienen is heel breed: onder meer commerciële bedrijven, industrie, overheden, financiële organisaties en zorginstellingen. Dus vooral ook sectoren waarvoor een betrouwbare cloudoplossing en connectiviteit van vitaal belang zijn, onder andere vanwege privacy- en/of bedrijfsgevoelige informatie. Onze IaaS-dienst is bovendien geschikt voor grote en kleine organisaties. Voor een startup die bijvoorbeeld applicaties als Software as a Service ontwikkelt, kan onze private cloud zeer geschikt zijn, omdat grote investeringen vooraf niet nodig zijn en opschaling eenvoudig en snel mogelijk is.”

Zekerheid voor de toekomst

“Klanten worstelen met de complexe IT-keuzes die ze moeten maken. Bedrijfscontinuïteit is een grote zorg en daar zijn betrouwbare en toekomstbestendige cloudoplossingen met hoogwaardige infrastructuur voor nodig. Juist de combinatie van onze private cloud, een public cloud en onze connectiviteit zorgt voor een betrouwbare, veilige en hoogwaardige totaaloplossing die voor steeds meer organisaties interessant is. De groeiende vraag van onze klanten is onze drijfveer om deze dienstverlening door te ontwikkelen, zodat we nieuwe waarde voor onze klanten blijven toevoegen.”

Uw voordelen:

  • Betrouwbare private cloud met hoogwaardige connectiviteit
  • Hoge beschikbaarheid van data door sterke back-up
  • Geen eigen hard- en software nodig voor het virtuele datacenter
  • Kostenefficiënte oplossing: betalen per gebruik
  • Flexibele oplossing: eenvoudig op en af te schalen
Reactie toevoegen