Development

Dit is een bijdrage van Eurofiber
Cloud
Vrouw in lab

Betere zorg door de cloud

Cloud-watervrees? Dat is echt niet nodig

11 april 2022
Door: Eurofiber, partner

Cloud-watervrees? Dat is echt niet nodig

Zowel onze samenleving, als specifiek de zorgbranche veranderen door de komst van Internet of Things, robotisering, kunstmatige intelligentie en sensoring. We zitten midden in Industry 4.0: een revolutie waarin computers en automatisering samenkomen en voor grote veranderingen zorgt.

Zo geeft deze revolutie zorgprofessionals bijvoorbeeld zeer bruikbare tools in handen. Denk maar eens aan de mogelijkheden van big data waarmee je geneeskundige verbanden ontdekt. Of e-health oplossingen voor metingen op locatie. Het zijn tools die bijdragen aan snellere diagnoses en effectievere behandelingen.

Connectiviteit van vitaal belang 

Industry 4.0 draait om data. Om toegang tot deze data te krijgen is connectiviteit cruciaal. Wat u ziet is dat ook in de zorgbranche mensen, platformen, netwerken, apparaten en systemen steeds meer met elkaar verbonden raken.

Dat levert prachtige kansen op, maar ook veel bedreigingen. We worden immers steeds meer afhankelijk van ICT en communicatie. Ligt dat stil, dan ligt de zorgbranche ook stil.

Optimalisatie

In industry 4.0 staat naast innovatie ook kostenbesparing centraal. Bijvoorbeeld door ondersteunende en administratieve processen te optimaliseren. Dit is essentieel bij onze vergrijzende samenleving waarbij kwalitatieve zorg betaalbaar moet blijven.

De cloud biedt kansen in de zorg

Voor uw organisatie is het van groot belang in te spelen op alle veranderingen. Maar hoe doet u dit? Hoe maakt u uw organisatie flexibel en wendbaar? De cloud maakt het gemakkelijker en laagdrempeliger om met uw organisatie te versnellen en te experimenteren. In dit e-book nemen we u mee in deze nieuwe wereld. Wat zijn de voordelen voor uw organisatie en waarom is beveiliging nog belangrijker dan in ons traditionele IT-landschap? Ontdek de mogelijkheden van de cloud en hoe u veilig en direct toegang krijgt tot meerdere cloud platformen.

Meer weten? Bekijk het eBook: Betere cloud in de zorg. Welke cloud vorm past bij uw organisatie?

Reactie toevoegen