Loopbaan

Dit is een bijdrage van Eagle Eye Networks
Carriere
Rajlakshmi Pandey van Eagle Eye Networks.

Vrouw in de IT: iOS Developer Rajlakshmi Pandey

'Vrouwen zijn niet minder, in geen enkel vakgebied'

13 oktober 2020
Door: Eagle Eye Networks, partner

'Vrouwen zijn niet minder, in geen enkel vakgebied'

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Deze week Rajlakshmi Pandey van Eagle Eye Networks.

Welke functie heb je?

iOS Developer

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Op de middelbare school volgde ik computerwetenschappen. Ik vond dit ontzettend interessant en het heeft me geholpen om goede cijfers te halen tijdens mijn studie. Daarbij was het een stuk veiliger dan dat ik chemische proeven moest doen bij Scheikunde, waardoor ik het nog leuker vond haha!

Na mijn afstuderen heb ik een Master gedaan in Computer Application, en stapte ik de IT-wereld in. In die tijd ontwikkelde Apple zich en hoorde ik veel over iOS tijdens mijn studie. Dus besloot ik dat ik er een onderdeel van moest worden, en er is geen betere manier om verbonden te zijn en te blijven met de technologie waarvan je houdt dan de ontwikkelaar ervan te zijn.

Wat is het leukste aan je baan?

Het beste gevoel is dat je iets hebt ontwikkeld dat het leven van mensen gemakkelijker maakt. Het geeft me enorm veel plezier en voldoening wanneer ik zie dat mensen mijn apps gebruiken en dat het ze helpt in het dagelijkse leven. Ik heb aan grote projecten meegewerkt en zie dat die producten op grote schaal gebruikt worden. Dat geeft me het gevoel dat ik aan de top van de wereld sta.

Daarnaast is het altijd uitdagend en nieuw. Elke dag leer je iets nieuws en daardoor doe je ook elke dag iets nieuws. Mobiele technologie blijft zich ontwikkelen en het is echt heel interessant om toe zien hoe dit ons gaat helpen in de toekomst.

Soms vraag ik me af hoe de hele wereld in zo’n klein doosje is gestopt.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Ik voel mij bevoorrecht. Ik heb niet het gevoel dat de ICT een mannenwereld is. Het is een technische wereld en we maken daar allemaal evenveel deel van uit, ongeacht of we man of vrouw zijn. Je hebt alleen sterke technische kennis en interesse nodig. Vrouwen zijn niet minder, in geen enkel vakgebied. ICT is slechts een klein ecosysteem dat zowel mannen als vrouwen nodig heeft om het ecosysteem in evenwicht te brengen en te houden.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

  • Stageprogramma’s voor studenten met flexibele uren
  • Door enkele plaatsen speciaal voor vrouwelijke werknemers in de ICT te reserveren
  • Door middel van workshops en bewustwording over hoe technologie en AI zich tegenwoordig ontwikkelen en hoezeer de industrie behoefte heeft aan young professionals
  • Door hen te laten inzien wat ze kunnen bieden aan de industrie en hoe het hen naar het volgende niveau in de ontwikkeling kunnen brengen.
Reactie toevoegen