Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van DXC Technology ServiceNow Practice
IT beheer
Vier tips om jouw werknemers een service experience te bieden

Vier tips om jouw werknemers een service experience te bieden

De sleutel tot een betere werknemerservaring

30 juli 2021
Door: DXC Technology ServiceNow Practice, partner

De sleutel tot een betere werknemerservaring

Het creëren van op werknemers gerichte, gedigitaliseerde workflows is van fundamenteel belang voor het verbeteren van de werknemerservaring van je organisatie. Verhoog de productiviteit, verminder irritatie en verbeter de algehele gezondheid van je organisatie met ServiceNow.

Het begin van de Covid-19-pandemie veranderde het werk zoals wij het kenden. Naarmate de beperkingen worden opgeheven en we geleidelijk teruggaan naar het kantoorleven, is het van vitaal belang dat we de lessen die de lockdowns ons hebben gebracht, voortzetten.

Als de gedwongen overstap naar werken op afstand ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat het creëren van efficiënte gedigitaliseerde workflows van fundamenteel belang is om je medewerkers verbonden te houden. Met elkaar, met je bedrijf en met de faciliterende afdelingen die zorgen dat het werk goed verloopt: HR, IT, FM en Legal.

Als je al prioriteit geeft aan een werknemergerichte benadering, ben je op de goede weg. In de hypersnelle wereld van vandaag verwachten werknemers op kantoor namelijk hetzelfde comfort als thuis, met snelle oplossingen die met één druk op de knop klaar zijn.

Gelukkig is er een oplossing om de consumentenervaring (service experience) voor je medewerkers te realiseren. ServiceNow biedt een solide, op de werknemer gerichte applicatietoolbox, die je kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Laten we eens in de details duiken. Hieronder schetsen we 4 belangrijke aandachtspunten voor leidinggevenden die hun werknemers een consumentenervaring willen bieden. Deze kunnen allemaal in de praktijk gerealiseerd worden met ServiceNow.

Tip 1: Geef werknemers meer mogelijkheden met werknemers gerichte, intuïtieve workflows
In onze ervaring is er een fundamentele waarheid in het creëren van kantoren gericht op de gebruikerservaring: als je jouw werknemers de tools geeft om hun productiviteit te ontketenen, zullen ze deze gebruiken. Simpel gezegd, als je jouw werknemers de mogelijkheid geeft om zichzelf te helpen, zullen ze die zelfbediening ook kiezen.

Deze tools kunnen een uniforme portal bevatten om toegang te krijgen tot informatie en om problemen op te lossen met betrekking tot IT, HR, FM en Legal. De ServiceNow-kennisbank maakt dit mogelijk en bevat een levende kennisbank met richtlijnen en instructies voor werknemers. Hiermee kunnen werknemers elke dag zelf zaken regelen en issues oplossen; van het boeken van kamers tot het boeken van vakanties.

Het kan ook een virtuele gespreksagent zijn, zodat medewerkers direct toegang hebben tot ondersteuning. Met ServiceNow zeg je vrolijk vaarwel tegen een wachtrij van werknemers en overbelaste HR- of IT-afdelingen die moeite hebben om de ​​stroom van kleine verzoeken bij te houden!

Als het gaat om FM met ServiceNow, is integratie de prioriteit voor het creëren van gedigitaliseerde workflows om de werknemerservaring te verbeteren. De oprichter van DXC FM Application, Jan Korlaar, benadrukt bijvoorbeeld de integratie van FM-toepassingen voor het boeken van kamers met Outlook, zodat medewerkers geen handelingen hoeven te dupliceren op verschillende platforms. In plaats daarvan is het met een paar klikken gedaan, zonder dat je twee keer hoeft na te denken!

Tip 2: Verberg complexiteit met een gedigitaliseerde one-stop-portal
Het runnen van een organisatie is geen makkelijke taak. Van gloeilampen tot catering en salarissen tot ziekteverlof, er is een gigantische hoeveelheid taken om bij te houden om een ​​goede werknemerservaring te garanderen.

Met ServiceNow blijft de complexiteit van het digitaliseren van deze processen veilig achter de schermen. Het platform stelt je in staat om alle integraties toe te voegen die je nodig hebt - en om de interface aan te passen aan de specifieke behoeften van je organisatie - terwijl je werknemers een naadloos, op werknemers gericht one-stop-portal ervaren. Dit leidt tot een ultieme service experience voor je medewerkers.

Duidelijk en intuïtief leidt het portal hen langs gedigitaliseerde workflows die zijn ontworpen voor zeer efficiënte interacties, waarbij de complexe werking van het platform voor hen uit het zicht blijft.

Met ServiceNow scan je bijvoorbeeld eenvoudig een QR-code op een specifieke locatie (bijvoorbeeld een printer) om een ​​probleem (papier op, geen toner meer of werkt gewoon niet) in een paar eenvoudige stappen te melden. Het resultaat? Een snelle oplossing van de aangewezen beheerder, die precies weet wat hij moet repareren.

Dit gebruiksgemak speelt in op een ander belangrijk aspect van ServiceNow: het is een mobile-first optie. “Wat werknemers echt willen, is toegang via mobiel tot alles: kamerreservering, face-to-face kantooruren regelen, parkeren, enzovoort. Met ServiceNow kunnen we dat mogelijk maken”, zegt Jan Korlaar van DXC.

Tip 3: Legacy betekent niet achterhaald: gebruik het oude, terwijl je het nieuwe introduceert
Het creëren van volledig gedigitaliseerde workflows binnen een werkomgeving die echt op de werknemer is gericht, kan een ontmoedigende taak lijken. Hoewel sommige legacy-systemen mogelijk opnieuw moeten worden bewerkt om dit mogelijk te maken, is het vaak niet nodig om helemaal opnieuw te beginnen.

ServiceNow maakt een combinatie van actie en beheer om workflows voor meerdere systemen te creëren. Het systeem gebruikt wat mogelijk is van het oude en introduceert het nieuwe op een beheersbaar niveau.

Met dit aspect van ServiceNow kun je acties binnen de afdelingen zo snel mogelijk coördineren - een essentieel onderdeel bij het creëren van een organisatie waarin de werknemer centraal staat. Met een one-stop-portal voor IT-, HR-, FM- en juridische behoeften, hoeven werknemers niet langer tijd te verspillen aan het overwegen onder welke categorie hun verzoek valt, voordat ze zelfs maar de kans hebben gehad om deze te maken!

“Neem bijvoorbeeld de onboarding van medewerkers”, legt Jan Korlaar van DXC uit. “Het afronden van salarisafspraken en het verstrekken van een nieuwe laptop, toegangssleutel en identiteitsbadge is een combinatie van HR, IT en FM. Met ServiceNow combineren we al deze concepten in één platform. Het is allemaal veel gemakkelijker te beheren, zonder de noodzaak om tickets heen en weer te laten gaan tussen gescheiden, niet-gesynchroniseerde afdelingen.”

Tip 4: Op werknemers gerichte services verhogen ROI
Het is een bekend feit dat tevreden werknemers productieve werknemers zijn. Bij het creëren van gedigitaliseerde workflows om de werknemerservaring te verbeteren, is het uiteindelijke doel je werknemers in staat stellen om te doen waar ze goed in zijn, maar dan nóg efficiënter.

Dit stimuleert tegelijkertijd zowel hun werktevredenheid als de algehele gezondheid en prestaties van het bedrijf. "Met ServiceNow kun je eindelijk een einde maken aan het gevoel dat alles wat zo makkelijk is aan thuiswerken op kantoor weer frustrerend en tijdrovend wordt", zegt Jan Korlaar van DXC. "Als je jouw toptalent de tools geeft om de kleine obstakels op te lossen die ze tegenkomen binnen een op werknemers gerichte interface, zullen ze niet aarzelen om dat te doen."

Wil je ook werknemersgerichte, gedigitaliseerde workflows in je organisatie implementeren? De eerste vraag is eigenlijk 'is jouw ondersteunende afdelingen klaar om de medewerker als een consument te bedienen en de service experience te verhogen'. Doe de checklist en ontdek waar jouw facilitaire afdeling staat. 

>> De checklist

Reactie toevoegen