Beheer

Dit is een bijdrage van CrowdStrike
Security
cnapp

Nieuwe CNAPP-mogelijkheden voor beveiliging van cloudapplicaties

De nieuwe mogelijkheden worden aangeboden vanaf het Falcon-platform

2 mei 2022
Door: CrowdStrike , partner

De nieuwe mogelijkheden worden aangeboden vanaf het Falcon-platform

CrowdStrike heeft vorige week nieuwe adversary-focused Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP)-mogelijkheden geïntroduceerd. Dit stelt organisaties in staat om dreigingen sneller te detecteren en hier dus ook eerder op te anticiperen. De nieuwe mogelijkheden worden aangeboden vanaf het Falcon-platform en brengen CrowdStrike's populaire modules Falcon Horizon en Falcon Cloud Workload Protection (CWP) samen via een gemeenschappelijk dashboard voor cloudactiviteiten. Dit helpt beveiligings- en DevOps-teams om prioriteit te geven aan de belangrijkste problemen omtrent cloudbeveiliging. Ook ondersteunen de nieuwe mogelijkheden bij het aanpakken van runtime-bedreigingen en maken ze cloud threat hunting mogelijk.

De updates omvatten daarnaast onder andere:

  • nieuwe manieren om Falcon Fusion (CrowdStrike's SOAR-framework) te gebruiken om verbeterings- en herstelmogelijkheden te automatiseren voor Amazon Web Services (AWS);
  • aangepaste Indicators of Misconfigurations (IOM's) voor Google Cloud Platform (GCP);
  • nieuwe manieren om identiteitsgebaseerde bedreigingen te voorkomen voor Microsoft Azure.  

Flexibiliteit voor beste beveiliging
CrowdStrike's CNAPP biedt zowel agent-based (Falcon CWP) als agentless (Falcon Horizon) oplossingen die worden geleverd vanaf het Falcon-platform. Dit geeft organisaties de flexibiliteit die nodig is om te bepalen hoe ze cloudapplicaties het beste kunnen beveiligen in de continuous integration/continuous delivery (CI/CD)-pijplijn en cloudinfrastructuur in AWS, Azure en GCP. Het bijkomend voordeel van een agent-based CWP-oplossing is dat het pre-runtime en runtime bescherming mogelijk maakt, in tegenstelling tot agentless-only oplossingen, die slechts gedeeltelijk inzicht bieden en geen verbeterings- of herstelmogelijkheden hebben.

Amol Kulkarni, chief product en engineering officer bij CrowdStrike: "CrowdStrike’s onderscheidende vermogen ligt in het feit dat we zowel agent-based als agentless oplossingen bieden. Dit biedt organisaties uitgebreide zichtbaarheid-, detectie- en verbeterings- en herstelmogelijkheden om hun cloudinfrastructuur te beveiligen. Daarnaast bieden we bescherming voor cloud workloads, containers en Kubernetes, voor zowel multi-cloud als hybride cloud omgevingen. Organisaties krijgen hiermee toegang tot real-time berichtgeving en rapportage over meer dan 150 cloud adversaries. Onze adversary-focused benadering van CNAPP, aangedreven door onze toonaangevende threat intelligence, zorgt ervoor dat organisaties het best zijn uitgerust om cloudaanvallen tegen te houden."

CrowdStrike's adversary-focused CNAPP-mogelijkheden zijn beschikbaar voor klanten vanaf mei. Klik hier voor meer informatie.

Reactie toevoegen