Beheer

Dit is een bijdrage van Carbonite an OpenText company
Security
Pas op voor hacks

Coronavirus: pas nog steeds op voor hacks

Het coronavirus heeft cybercriminelen op het idee gebracht gebruik te maken van COVID-19 voor nieuwe oplichtingspraktijken.

17 juli 2020
Door: Carbonite an OpenText company, partner

Het coronavirus heeft cybercriminelen op het idee gebracht gebruik te maken van COVID-19 voor nieuwe oplichtingspraktijken.

Ons onderzoeksteam, dat gespecialiseerd is in cyberdreigingen, heeft ontdekt dat veel criminelen profiteren van het nieuws. Ze gebruiken institutionele logo's zoals die van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in phishing-e-mails of verbergen malware in COVID-19 online trackers.

Het is daarom zeer belangrijk om alert te blijven bij het openen van uw e-mails en het klikken op links. Hier zijn enkele praktische tips om u te helpen online oplichting zoals phishing of ransomware te herkennen en te voorkomen.

Pas op voor coronavirus-gerelateerde e-mails van onbekende afzenders
Cybercriminelen verzenden malware in e-mails, vermomd als aankondigingen van openbare diensten. Het is dus absoluut noodzakelijk de contactgegevens van de afzender te controleren en niet op een bijlage te klikken als u niet heel zeker bent van de identiteit.

Pas op voor verzoeken om persoonlijke of financiële informatie
Ga niet in op dringende verzoeken om informatie over persoonlijke of financiële rekeningen. Probeer de afzender eventueel telefonisch te verifiëren voordat u accountgegevens verzendt, bevestigt of updatet.

Pas op voor verdachte links
Cybercriminelen gebruiken links met een coronavirus-thema om een virus naar uw apparaat te sturen. Controleer of de URL overeenkomt met het betreffende onderwerp voordat u erop klikt en zorg ervoor dat de links waarop u klikt afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. Beter nog, typ de URL rechtstreeks in uw browser om elk risico te vermijden.

Als u echter op een schadelijke URL klikt en uw gegevens in gevaar zijn gebracht, bekijk dan gedetailleerde instructies hoe te handelen in onze Knowledge Base.

Velen van ons werken vanuit huis, maar niet iedereen kan zijn werkcomputer thuis gebruiken. Als u Carbonite vanaf uw werkcomputer gebruikt, heeft u op afstand toegang tot uw opgeslagen bestanden. Lees dit artikel voor stapsgewijze instructies.

Het coronavirus verstoort ons dagelijkse leven al genoeg om het slachtoffer te worden van een phishing- of ransomware-aanval. Wees dus voorzichtig bij het surfen op het internet en overweeg deze bovenstaande tips bij het openen of downloaden van bestanden.

Mocht u toch het slachtoffer worden van een hack of attack, zorg er dan voor dat uw bestanden niet verloren gaan door middel van een goed back-up plan, Carbonite kan uw bedrijf hierbij helpen.

Kijk voor meer informatie op www.carbonite.co.uk

Reactie toevoegen