Beheer

Dit is een bijdrage van Carbonite an OpenText company
Security
Threat Report 2020

Blijf op de hoogte van wat hackers doen

Lees hier waar u op moet letten bij het voorkomen van een hack.

9 juli 2020
Door: Carbonite an OpenText company, partner

Lees hier waar u op moet letten bij het voorkomen van een hack.

De manieren waarop ingebroken wordt op systemen, zijn aanzienlijk veranderd. Hackers verdienen hun geld met het stelen van gegevens. Phishing bestaat al lang en is nog steeds het voornaamste hulpmiddel om malware te plaatsen en ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie te krijgen.

Ondertussen zijn andere tactieken aanzienlijk geëvolueerd. Vooral de laatste jaren hebben een opmerkelijke impact gehad op het bedreigingslandschap.

Zo zijn er bijvoorbeeld schadelijke IP-adressen, URL's die nietsvermoedende gebruikers naar gevaarlijke sites brengen, cryptojacking waarbij zonder medeweten of toestemming van de gebruiker cryptomunten gedolven worden, ransomware in al zijn varianten en malware die steeds geavanceerder wordt. Dit zijn allemaal continu evoluerende bedreigingen voor zowel bedrijven als individuen.

In het Threat Report van dit jaar gaan we dieper in op wat we in deze en andere categorieën hebben gezien, geven we meer achtergrondinformatie over industrieën die doelwit zijn geweest en benoemen we veelvoorkomende malwarelocaties.

Lees er meer over in het Threat Report voor 2020 (Nederlandstalig).

Reactie toevoegen