Development

Dit is een bijdrage van Bitdefender
Security
Forrester Wave

EDR insider tip van de analisten: Detectie en respons voor iedereen

Het laatste onderzoek van Forrester benoemt Bitdefender tot ‘strong performer’

12 augustus 2020
Door: Bitdefender, partner

Het laatste onderzoek van Forrester benoemt Bitdefender tot ‘strong performer’

MSSPs en security specialisten opgelet: Wie beschrijft de Forrester-analist als de 'grootste EDR-provider die u nog niet in overweging hebt genomen, hoewel u het wel had moeten doen' (The Forrester Wave ™: Enterprise Detection And Response, Q1 2020)? Het verrassende antwoord: Bitdefender. Het cyberbeveiligingsbedrijf, dat wereldwijd meer dan 500 miljoen systemen beschermt, staat bekend als een "strong performer" op basis van zijn huidige aanbod, strategie en aanwezigheid op de markt. Het rapport benadrukt ook dat "klanten niet alleen de beveiligingsprestaties van het product prezen, maar ook de managementvaardigheden waardeerden."

"Het voorkomen van gebeurtenissen vroeg in de aanvalsketen"

De evaluatie van de leverancier ging verder: "Bitdefender democratiseert geavanceerde beveiligingstechnologieën door zich te concentreren op het voorkomen van gebeurtenissen vroeg in de aanvalsketen en het bieden van geautomatiseerde oplossingen." De criteria die worden gebruikt in de evaluatie van Forrester zijn onder meer "de Kracht van het huidige aanbod "evenals" de kracht van de strategieën van de providers "en de" aanwezigheid op de markt ", die werd bepaald door" de zakelijke klanten van elke provider, de gebruikte apparaten en de omzet van de productlijn ".

False-positives tot een minimum beperken

Forrester Wave: EDR

Lange tijd was het gebruik van EDR voorbehouden aan organisaties die enerzijds grote budgetten investeerden in de EDR-software en anderzijds grote IT-beveiligingsteams hadden om iets te doen met de uitgebreide informatie.

Daarentegen is een moderne EDR-oplossing zoals die in Bitdefender GravityZone Ultra ook geschikt is voor EDR-services en voor kleinere organisaties. Door te integreren met andere oplossingen en machine learning, reduceert Bitdefender false positives tot een minimum. Tegenwoordig is het ook een kwestie van het afleiden van een aanvalstechniek, bijvoorbeeld een onrechtmatige uitbreiding van rechten, uit het grote aantal logs en gegevens: "Techniekdetectie" is de naam van deze hoogste discipline van de EDR: alle stappen van het aanvalsproces worden duidelijk geïllustreerd. IT-managers ontvangen de volledige tijdlijn van alle gebeurtenissen die hebben geleid tot een aanval via EDR - bijvoorbeeld terug naar de eerste phishing-e-mail of de eerste login met gestolen inloggegevens.

Unified management interface voor EPP en EDR

Maar Bitdefender wordt niet alleen erkend voor zijn EDR. Als verdere bevestiging van het kwaliteitsleiderschap binnen de sector heeft de Roemeense fabrikant onlangs verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de onderscheiding "Best Protection for Company Users" van het onafhankelijke beveiligingstestbedrijf AV-TEST en een score van 100 procent in de eerste tests van AV-Comparatives for Enhanced Real World Protection. En in een ander Forrester-rapport werd Bitdefender uitgeroepen tot leider: "The Forrester Wave ™: Cloud Workload Security (CWS)", Q4 2019). Het rapport stelt dat Bitdefender "wordt gekenmerkt door uitstekend database-, gebruikers- en agentuitrolbeheer".

"De erkenning die we in deze Forrester-rapporten ontvangen, is niet alleen het resultaat van ons streven naar het hoogste beveiligingsniveau", zegt Paul Smit, Principal Sales Engineer bij Bitdefender, "maar ook van ons streven naar eenvoud en bruikbaarheid." Omdat Bitdefender GravityZone een enorme uitgebreide, uniforme beveiligingssuite biedt.

  • met één softwareagent en één console
  • voor alle soorten endpoints uit één bron: fysiek, virtueel, mobiel, cloud, e-mail
  • met een hogere virtualisatiedichtheid en lagere infrastructuurkosten - bijvoorbeeld tot 55 procent meer VDI-sessies per host
  • met een volledige visualisatie van aanvallen om bedreigingen te begrijpen
  • met meerlaagse endpointbescherming tegen meer dan 30 klassieke en NextGen-beveiligingstechnologieën zoals procesbewaking, sandboxing en machine learning
  • met geïntegreerde modules zoals Risk Analytics, Full Disk Encryption, Patch Management, Threat Intelligence en Endpoint Detection and Response (EDR)
  • met volledige multi-tenancy voor MSP's

DIT geeft MSP's en eindgebruikers een rijkere beveiligingsinfrastructuur die ze met minder tijd kunnen uitvoeren.

Lees hier meer over Detectie en Respons van Bitdefender.

Snelle implementatie

Klanten zijn vol lof, zoals een recente casestudy van de Esurance-verzekering aantoont: in vergelijking met vier andere producten, deed Bitdefender het beste in het blokkeren, vangen en in quarantaine plaatsen van infecties die andere oplossingen niet hadden geïdentificeerd. Maar iets anders was doorslaggevend. Lance Harris, Chief Information Security Officer bij Esurance: “De beslissing om ons operatieteam over te nemen was gebaseerd op het feit dat het slechts twee of drie dagen duurde om Bitdefender in onze testomgeving aan de praat te krijgen, terwijl het twee of drie weken duurde voor de andere fabrikanten. "

Bitdefender stelt het nieuwste Forrester-rapport EDR gratis beschikbaar: https://bit.ly/3j2J49Z.

Reactie toevoegen