Bulkprijzen voor Windows 95 en 98 vervallen

18 december 2000
Vanaf komend jaar zal het voor bedrijven niet meer mogelijk zijn voor Windows 95 en 98 bulklicentiecontracten af te sluiten met Microsoft. De zogeheten Select-, Open- en Enterprise Agreement-programma’s vervallen voor deze besturingssystemen per 1 juni 2001. Die voor de ME-versie vervallen per 1 maart. Het ’oversluiten’ van de contracten kan na 31 december ook niet meer.

Gartner-analist Chris LeTocq stelt dat Microsoft hiermee zijn omzet opdrijft. Bedrijven die veel Windows 95- en 98-licenties hebben, zullen volgens hem stukken duurder uit zijn.

Mogelijkerwijs wil Microsoft zijn grootverbruikers ook zachtjes dwingen over te stappen op Windows 2000. Door het kostenverschil tussen Windows 95 en 98 enerzijds en Windows 2000 anderzijds kleiner te maken, is de drempel voor de overstap kleiner. De winstwaarschuwing die Microsoft vorige week afgaf, zou volgens financieel analisten deels te wijten zijn aan de achterblijvende verkoop van Windows 2000. Zelf wijst Microsoft de achterblijvende verkoop van zijn Office-applicaties als oorzaak aan.

Microsoft zegt met de beslissing tegemoet te komen aan ’de vraag van de klanten’ en ontkent dat de beslissing is genomen om de acceptatiegraad van het lucratievere Windows 2000 een zetje te geven. (fbl)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!