FAQ

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice: 020 225 1270 of klantenservice@agconnect.nl.

Wat is AG Connect? 
AG Connect is het platform waarin de titels AutomatiseringGids, Informatie, IT-Infra en Business Information Magazine samenkomen. Met 24/7 nieuws en inspirerende artikelen over ontwikkelingen, innovaties en achtergronden in de IT. Online en in een prachtig magazine.

Online toegang

Hoe krijg ik straks toegang tot alle online content van AG Connect? 
Een groot deel van onze content is exclusief voor onze abonnees bedoeld. Deze content is te herkennen aan het sleuteltje. Vanaf medio mei zijn deze artikelen enkel nog toegankelijk voor abonnees. Om je account te activeren ontvang je een smartcode. Na de eenmalige activatie heb je toegang tot alle exclusieve content. 

Waarom moet ik straks inloggen op agconnect.nl? 
Onze onafhankelijke redactie brengt dagelijks journalistieke artikelen van een hoge kwaliteit. Met een inlog houden we deze kwalitatieve online content exclusief voor onze abonnees.

Abonnement

Wat betekent de lancering van AG Connect voor mijn huidige abonnement? 
Uw huidige abonnement op een van de titels, die opgaan in AG Connect, wordt omgezet naar een AG Connect-abonnement en loopt gewoon door. 

Ga ik meer betalen voor AG Connect? 
Nee, tot het eerstvolgende facturatiemoment gaat u niets extra betalen. U kunt daardoor uitgebreid kennismaken met AG Connect en alle content die wij bieden. 

Wat zijn de abonnementstarieven? 
AG Connect biedt u de keuze uit diverse abonnementen, van een compleet abonnement bestaand uit alle online content inclusief het magazine, tot een abonnement met alleen toegang tot alle online content. De tarieven daarvan variëren. Je vindt hier alle abonnementen.

Wanneer moet ik voor AG Connect gaan betalen? 
Tot het eerstvolgende facturatiemoment van uw huidige abonnement verandert er niets en hoeft u dus niets extra te betalen. 

Wat als ik een abonnement heb op twee of meer titels die opgaan in AG Connect? 
Indien u straks twee of meer exemplaren van AG Connect ontvangt, en dit is niet gewenst, neemt u dan even contact op met onze klantenservice via klantenservice@agconnect.nl. Dan kijken we samen met u hoe we dit voor u kunnen oplossen.

Ik wil alleen een online abonnement op AG Connect, kan dat? 
Ja, dat is mogelijk, neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Ik wil mijn abonnement opzeggen. Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement? 
In onze algemene voorwaarden vindt u alle informatie over de opzegtermijn van uw abonnement. Vanwege de aard van de uitgave wordt de abonnee geacht het abonnement in het kader van zijn beroep of bedrijf te ontvangen. Abonnementen gelden voor minimaal een jaar en hebben een opzegtermijn van twee maanden.

Hoe vaak verschijnt het magazine AG Connect? 
Het magazine verschijnt minimaal 10 keer per jaar.