Dell biedt Holmatro stabiele IT

Dell biedt Holmatro stabiele IT

Om de kwaliteit van Holmatro’s gereedschappen te waarborgen, is een stabiele en veilige IT-omgeving vereist. Daarbij vertrouwen ze op het advies en de oplossingen van Dell Technologies.

27 oktober 2020

Om de kwaliteit van Holmatro’s gereedschappen te waarborgen, is een stabiele en veilige IT-omgeving vereist. Daarbij vertrouwen ze op het advies en de oplossingen van Dell Technologies.

Holmatro Group ondersteunt met 380 medewerkers klanten wereldwijd met innovatieve hydraulische gereedschappen voor reddingsoperaties, industriële toepassingen, hersporen van treinen en special tactics. Deze toepassingen vereisen dat het gereedschap onder alle omstandigheden betrouwbaar en veilig functioneert. Het bedrijf is bovendien FIA Official Supplier.

Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft Holmatro divisiekantoren in de VS en China. De productie vindt plaats in Nederland en in de VS. In het Verenigd Koninkrijk heeft het bedrijf een verkoopkantoor. Verder is het merk in 160 landen vertegenwoordigd door een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk van ruim 400 handelspartners. De ondersteuning van alle activiteiten gebeurt vanuit Nederland.
De IT-omgeving van Holmatro is volledig in eigen beheer en wordt centraal aangestuurd vanuit Nederland. “Nederland is de spin in het web. Onze wereldwijde kantoren zijn onderdeel van een groot netwerk, waarin ze zelfstandig functioneren, maar wel gekoppeld zijn”, zegt Paul Storm van Leeuwen, systeembeheerder bij Holmatro. “Om de kwaliteit van onze gereedschappen, van ontwerp en productie tot en met levering en service te waarborgen, willen we maximale grip op onze processen en activiteiten. Dat vereist een stabiele en veilige IT-omgeving. Daarbij vertrouwen we op het advies en de oplossingen van Dell Technologies. Zij zijn al jaren onze preferred supplier.”

Toen Paul Storm van Leeuwen in 2002 in dienst kwam bij Holmatro, was de IT-omgeving vrij gefragmenteerd. Er waren verschillende servers en besturingssystemen in gebruik. “We zijn toen vrij snel gestart met de standaardisatie. Om de beheersbaarheid te vergroten en het beheer te vergemakkelijken, kozen we voor uniforme clients en servers. Dell Technologies gaf ons op dat moment advies op maat in combinatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding en service.”
Toen Holmatro de stap naar servervirtualisatie met VMware wilde zetten, was Dell Technologies weer een waardevolle sparringpartner. “Virtualisatie vereiste naast nieuwe servers ook storage. In dat project konden we ook rekenen op passend advies. Naast de technologische aspecten, wilden we investeren met oog op toekomstige ontwikkelingen. Dan is het prettig om ideeën met een betrouwbare partner te toetsen, te sparren en samen de juiste afwegingen te maken. Daarom hebben we gekozen voor Dell EMC Storage.”

Standaardisatie op Dell Technologies-technologie geeft Holmatro stabiliteit, zeker in een periode dat het bedrijf wereldwijd groeit. “We zijn een middelgroot bedrijf met de uitdagingen van een multinational, zeker op IT-vlak. De vraag naar onze producten groeit wereldwijd. De afgelopen jaren hebben we in hoog tempo vestigingen in China en het Verenigd Koninkrijk uitgerold en is de vestiging in de Verenigde Staten gekoppeld aan de Nederlandse IT-omgeving. Door de standaardisatie weten we precies hoe die omgevingen eruit moeten zien en welke componenten nodig zijn. Dit maakt de uitrol relatief eenvoudig. Hierbij is het zeker een voordeel dat Dell Technologies over de hele wereld actief is. Dat schakelt veel sneller.”

“Een groot voordeel van samenwerking met Dell Technologies voor ons is het brede aanbod. Wij gebruiken naast de reguliere kantoorautomatisering bijvoorbeeld CAD-software voor productontwikkeling”, aldus Paul Storm van Leeuwen. “Ons gereedschap moet naast strenge kwaliteitseisen voldoen aan strikte regelgeving rondom veiligheid. Voor het gebruik van de CAD-software hebben we gecertificeerde hardware nodig. Dell Technologies biedt ons daarvoor de speciale Precision workstations.”

Ook in de productieomgeving koos Holmatro voor ondersteuning door Dell Technologies. “Kwaliteit staat voor ons voorop in alles wat we doen. Onze apparatuur kan in bepaalde situaties het verschil tussen leven en dood betekenen. Dit stelt hoge eisen aan ons gereedschap en het productieproces. Voor een betrouwbare en efficiënte productie gebruiken onze mensen op de productievloer touch screens met micro pc’s van Dell Technologies. Naast instructies en tekeningen worden alle handelingen, input en output zo geregistreerd. Zo is er altijd een volledig beeld van de productie en kunnen we de time-to-market aanzienlijk verkorten. Wat betreft de beleving en invulling van kwaliteit voor onze producten, zijn we ervan overtuigd dat we in Dell Technologies de beste partner hebben gevonden. We willen in beide de beste zijn, dat zit echt in het DNA van onze organisaties. Dell Technologies helpt ons met state-of-the-art technologie en uitmuntende service om ook daadwerkelijk wereldwijd op topniveau te opereren in de markten waarin we actief zijn.”